HomeΚΡΗΤΗΥπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την Κορακιά

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την Κορακιά

Μεν. Μποκέας: «Ιστορική μέρα για τον Δήμο και την ανάπτυξη της περιοχής»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιστορική μέρα για τον Δήμο Μαλεβιζίου χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας τη σημερινή με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΤΒΑ για την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας για την περιοχή της Κορακιάς.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ Αθανάσιο Ψαθά πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη.

«Είναι μία ιστορική μέρα για το Μαλεβίζι καθώς εκκινεί ουσιαστικά η μελέτη σκοπιμότητας για την Κορακιά. Αποτελεί μια περιοχή που έχει χωροθετηθεί στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο Κρήτης αλλά και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαζίου, ως σημείο φιλοξενίας επενδυτικών δραστηριοτήτων . Ιστορική μέρα γιατί ένας χώρος μελετάται, για να προκύψουν οι προϋποθέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος και προσέλκυσης καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας και θα προκαλέσουν ανάπτυξη στον τόπο.

Η ενεργειακή διασύνδεση ουσιαστικά ενεργοποιεί τη δυναμική αυτής της περιοχής εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Δήμου μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα διερευνήσει ολοκληρωμένα τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, με όλους τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους και θα συμβάλει στην ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως για πρώτη φορά μία περιοχή θα εξεταστεί ενδελεχώς μέσα από μία μελέτη για το αν μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα του νησιού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως με την πρωτοβουλία που πήραν από κοινού η δημοτική και η περιφερειακή αρχή αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με όρους περιβαλλοντικούς , τα ονόματα τους θα γραφούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία αυτού του τόπου.

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας η μελέτη σκοπιμότητας που θα εκπονήσει η ΕΤΒΑ θα εξετάσει τις εξής δυνατότητες :

• Δημιουργία όρων περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής
• Ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών της έρευνας-παραγωγής σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες αιχμής
• Δημιουργία κινήτρων για εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων και ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εντός Οργανωμένου Υποδοχέα
• Δημιουργία κινήτρων για την μετεγκατάσταση σε Οργανωμένο Υποδοχέα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε χώρους ΑΒΣ (Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης) εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου
• Ανάπτυξη Ενεργειακού Κέντρου
• Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σκοπούμενου έργου όσο και μετέπειτα από την δραστηριοποίηση επιχειρήσεων.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δαίδαλος ΑΕ Κώστας Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Λευτέρης Καλλέργης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μανόλης Βίστης, Βαγγέλης Παρασύρης, Άρης Σαλούστρος, Μαρίνα Βογιατζή, Φάνης Κοκκινάκης, οι Πρόεδροι της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής και της Κοινότητας Γαζίου Νίκος Πατραμάνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχουν δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, του Περιφερειάρχη Κρήτης και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΒΑ:

Διαφήμιση
Διαφήμιση