HomeHL-9Υπογράφηκε η μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της περιοχής της Κορακιάς

Υπογράφηκε η μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της περιοχής της Κορακιάς

Στ. Αρναουτάκης: «Ξεκινά ένα εμβληματικό έργο. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκινήσει τις επαφές για χρηματοδοτήσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ένα εμβληματικό έργο ξεκινά σήμερα, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο έργο στην πράσινη ανάπτυξη για την Κρήτη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης της μελέτης σκοπιμότητας για την αξιοποίηση της περιοχής της Κορακιάς του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η σύμβαση υπογράφηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Θάνο Ψαθά, Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Μάξιμου Σενετάκη.

Η μελέτη σκοπιμότητας θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης της περιοχής με ένα χώρο βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης που θα φιλοξενήσει επενδυτικές δραστηριότητες.

«Θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ικανοποίηση της περιφέρειας Κρήτης γι’ αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο ξεκινά ουσιαστικά σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Γίνεται αυτή η μελέτη για ένα χώρο βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί μετά τη μεταφορά πολλών ενεργοβόρων βιομηχανιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως πρόκειται για «ένα σχέδιο για το οποίο πριν από τριάμισι χρόνια είχα δηλώσει ότι θα το υποστηρίξει η Περιφέρεια Κρήτης». Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως θα αναζητηθούν χρηματοδοτικοί πόροι για να μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

«Πρόκειται ασφαλώς για ένα οραματικό σχέδιο, το οποίο θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να γίνουν όλα αυτά τα οποία οραματιζόμαστε αλλά έχουμε ξεκινήσει τις επαφές για χρηματοδοτήσεις», είπε. Σημείωσε μάλιστα πως έχει ήδη μιλήσει με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη, δεδομένου ότι εντός του Φεβρουαρίου θα συσταθεί το Διοικητικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

«Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τις νησιωτικές περιοχές που συμμετέχουμε κι από εκεί θα υπάρχει μια πρώτη χρηματοδότηση για έργα υποδομών. Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση