HomePost ItΕλένη Βατσινά: Ενίσχυση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου με μηχανικούς, για τους φακέλους των σεισμόπληκτων

Ελένη Βατσινά: Ενίσχυση του ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου με μηχανικούς, για τους φακέλους των σεισμόπληκτων

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν σε “κίτρινα” κτίρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρωτοφανή και επικίνδυνη πραγματικότητα στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μινώα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή της, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021, στο Δήμο Μινώα, η κανονικότητα στις σεισμόπληκτες περιοχές δεν έχει επανέλθει, ενώ ένας μεγάλος αριθμός κτισμάτων έχει χαρακτηριστεί από την Δ.Α.Ε.Φ.Κ. «κίτρινα κτίρια» κι ως εκ τούτου ακατάλληλα για χρήση, λόγω επικινδυνότητας.

Ωστόσο παρά τις διαρκείς οχλήσεις και πιέσεις από το Σύλλογο Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος “Η Ελπίδα”, οι φάκελοι των σεισμόπληκτων παραμένουν ανεξέταστοι, κι έτσι δεν προχωρούν οι αδειοδοτήσεις για παρεμβάσεις στα ακατάλληλα κτίρια. Ως εκ τούτου ιδιοκτήτες «κίτρινων» κτισμάτων έχουν επιστρέψει στα κτίρια αυτά όπου και διαβιούν, μην έχοντας εναλλακτική επιλογή για την στέγασή τους. «Χρησιμοποιούν τα κτίρια αυτά με κίνδυνο για τη ζωή τους!» – σημειώνει στην ερώτησή της η κ.Βατσινά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι σεισμόπληκτοι και οι οικογένειές τους, για τέταρτη χρονιά, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα καθεστώς ομηρίας.

Η βουλευτής απευθυνόμενη στους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας καταθέτει ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εξέτασης των φακέλων και της αποκατάστασης των ζημιών, για την απαραίτητη στελεχιακή ενίσχυση του τμήματος μηχανικών ΤΑΕΦΚ Ηρακλείου προκειμένου να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες και παράλληλα ζητά πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας επιδότησης ενοικίου σεισμόπληκτων για όσους έχουν την ανάγκη στέγασης, ώστε να μη διαμένουν σε επικίνδυνα κτίρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση