HomeHL-CultureΜουσείο Λούβρου: Ο πραγματικός λόγος πίσω από την «τσουχτερή» αύξηση του εισιτηρίου

Μουσείο Λούβρου: Ο πραγματικός λόγος πίσω από την «τσουχτερή» αύξηση του εισιτηρίου

Όχι ότι αυτό κατάφερε να αποτρέψει τα εκατομμύρια επισκέπτες από το να επισκεφθούν ένα από πιο διάσημα μουσεία του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εισιτήριο για το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% ή για να μιλήσουμε με…χρήματα, κατά 5 ευρώ.

Η τιμή του εισιτηρίου στο Λούβρο κοστίζει πλέον 22 ευρώ, στην πιο πρόσφατη αύξηση και λίγο πριν η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Το άλμα από τα 17 στα 22 ευρώ είναι η πρώτη αλλαγή τιμής εδώ και επτά χρόνια στο μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις σε όλο τον κόσμο (μόνο πέρσι υποδέχτηκε πέρυσι περίπου 8,9 εκατομμύρια ανθρώπους).

Πάντως, η αύξηση δεν φαίνεται να απέτρεψε την επιθυμία των επισκεπτών να επισκεφθούν το Μουσείο του Λούβρου και φυσικά εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές έξω από το Μουσείο, κάτι που συνέβαινε και τη Δευτέρα οπότε και τέθηκε σε ισχύ η αύξηση.

Οι επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου δήλωσαν ότι η αύξηση ήταν απαραίτητη για να καλυφθεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος – ο λογαριασμός τους αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022 – και το μουσείο σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, το 40% των επισκεπτών πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων κάτω των 25 ετών, των χαμηλόμισθων και των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών και των δημοσιογράφων.

Βέβαια, οι αυξήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα δεν αγγίζουν μόνο τα εισιτήρια του Μουσείου του Λούβρου: ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αυξηθεί επίσης  τα εισιτήρια του μετρό, η τιμή των οποίων θα διπλασιαστεί σχεδόν για τους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Γαλλία κατάφερε να αποφύγει μέρος του υψηλού πληθωρισμού που παρατηρήθηκε σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία του Κόβιντ-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και οι τιμές εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 4,9% και 5,2% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση