HomeHL-WorldΚριστίν Λαγκάρντ: Είναι πιθανό να μειώσουμε τα επιτόκια το καλοκαίρι

Κριστίν Λαγκάρντ: Είναι πιθανό να μειώσουμε τα επιτόκια το καλοκαίρι

«Πρέπει όμως να είμαι συγκρατημένη, γιατί λέμε επίσης ότι εξαρτόμαστε από τα δεδομένα και ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα επίπεδο αβεβαιότητας», σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια το καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ.Σε συνέντευξη στο Bloomberg House στο Νταβός, ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να υπάρξει υποστήριξη της πλειοψηφίας για μια τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν στείλει σήμα γι’ αυτό το χρονοδιάγραμμα«Θα έλεγα ότι είναι επίσης πιθανό», είπε η Λαγκάρντ. «Αλλά πρέπει να είμαι συγκρατημένη, γιατί λέμε επίσης ότι εξαρτόμαστε από τα δεδομένα και ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα επίπεδο αβεβαιότητας και ορισμένοι δείκτες δεν είναι σταθεροί στο επίπεδο που θα θέλαμε να τους δούμε».

Δεν βοηθούν τα στοιχήματα για επιθετική μείωση των επιτοκίων

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι τα στοιχήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές για επιθετική μείωση επιτοκίων δεν βοηθούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στο έργο τους.

Παρατήρησε ότι οι αξιωματούχοι βρίσκονται «στο σωστό δρόμο» στον αγώνα τους να τιθασεύσουν τις τιμές καταναλωτή, αλλά ότι τα στοιχήματα των επενδυτών αποσπούν την προσοχή.

«Δεν βοηθά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, εάν οι προσδοκίες είναι τέτοιες που είναι πολύ υψηλές σε σύγκριση με αυτό που είναι πιθανό να συμβεί», είπε η Λαγκάρντ.

«Είμαστε στο σωστό δρόμο, έχουμε κατεύθυνση προς το 2%, αλλά εκτός εάν και έως ότου είμαστε σίγουροι ότι είναι βιώσιμα στο 2% – μεσοπρόθεσμα – και έχουμε τα δεδομένα για να το υποστηρίξουμε, δεν πρόκειται να κηρύξω νίκη», είπε. «Οχι ακόμα».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση