HomePost ItΣτο επίκεντρο το θέμα των επιτοκίων

Στο επίκεντρο το θέμα των επιτοκίων

Συνάντηση φορέων στο Υπουργείο Οικονομικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πολύ καλό κλίμα,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 , η προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων  των φορέων του οικονομικού κυκλώματος της Κρήτης στο Υπουργείο Οικονομικών, για το σοβαρό θέμα των επιτοκίων και των χρεώσεων των τραπεζών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των φορέων της Κρήτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Κουμαντάκης Μανώλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΒΠΗ κ. Τσαντρίζου Τζίνα, ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου  κ. Μανούσος Μανώλης και ο  κ. Φραγκιαδάκης Κωνσταντίνος. εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΝΗ.

Παρέστησαν επίσης οι κ.κ. Βουλευτές: Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Βατσινά Ελένη, Σπυριδάκη Κατερίνα καθώς επίσης εκπρόσωπος του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Σενετάκη και εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Χνάρη Μανώλη.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και οι εκπρόσωποι των φορέων της Κρήτης, παρέδωσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους για το θέμα των επιτοκίων. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των χρεώσεων των τραπεζών και οι εκπρόσωποι του Υπουργού δεσμεύτηκαν, για την προώθηση κυβερνητικών παρεμβάσεων και λύσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρχει ένας συνεχής και ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας του Υπουργείου με τους φορείς της Κρήτης, προσβλέποντας αμφότερες σε μία ειλικρινή συνεργασία για την αντιμετώπιση θεμάτων-προβλημάτων που τους απασχολούν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση