HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη (video)

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη (video)

Στο επίκεντρο ο κοινός βηματισμός, οι συνεργασίες, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για την εξεύρεση καλών πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν από κοινού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Τρίτης 16/1/2024.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας βρέθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης του κοινού βηματισμού των δύο Δήμων και οι πολυεπίπεδες συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και για την εξεύρεση καλών πρακτικών σε διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και μπορούν να εφαρμοστούν από κοινού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι στο γραφείο του νέου Δημάρχου Ηρακλείου σε μια εθιμοτυπική και όχι μόνο συνάντηση. Εθιμοτυπική καθώς έρχομαι εδώ για να του ευχηθώ για την ανάληψη των καθηκόντων του, να είναι έτη παραγωγικά να έχει υπομονή και δύναμη και κυρίως αποτέλεσμα για τους πολίτες του Δήμου Ηρακλείου. Αλλά είναι και μια ουσιαστική συνάντηση, καθώς όλοι οι Δήμαρχοι έχουμε κοινές αγωνίες, κοινά προβλήματα και έχει αποδείξει η συμπόρευσή μας τα τελευταία πολλά χρόνια ότι έχουμε βρει και έναν κοινό βηματισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της εξαιρετικής σχέσης που υπάρχει μεταξύ των Δήμων του νησιού, βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω τις ευχές όλου του Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο Δήμαρχο και να του εκφράσω το ότι ο Δήμος Χανίων παραμένει στη διάθεσή του για πολυεπίπεδες συνεργασίες οι οποίες νομίζω ότι θα βοηθήσουν, όχι μόνο τους Δήμους μας αλλά ολόκληρη την Κρήτη.».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σε δήλωσή του ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι στον Δήμο Ηρακλείου τον φίλο Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Δήμαρχο Χανίων. Είναι μια επίσκεψη η οποία γίνεται νωρίς, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και νομίζω ότι αυτό είναι δικαιολογημένο. Είμαστε πολύ κοντά με τα Χανιά, αλλά και μεταξύ μας ως Δήμαρχοι.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης βρίσκεται στην δεύτερη θητεία του και η αναγνώριση την οποία είδαμε όλοι να εκφράζεται από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτική μιας επιτυχίας, την οποία εύχομαι να συνεχίσει και να διευρύνει στο Δήμο Χανίων. Αυτό που θα γίνει και θα είναι καλό για τον δήμο Χανίων, είναι καλό για την Κρήτη ολόκληρη, είναι καλό και για το Ηράκλειο.

Είμαστε λοιπόν εδώ για να συζητήσουμε και για τον κοινό μας βηματισμό, για τις συνεργασίες μας, για να ανταλλάξουμε ιδέες και να βρούμε καλές πρακτικές τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε από κοινού. Έχουμε ένα μεγάλο πεδίο συνεργασίας, το οποίο έχει καλλιεργηθεί και αξιοποιηθεί, αλλά σίγουρα μπορεί να διευρυνθεί. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το επιδιώξουμε πολύ ενεργητικά.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση