HomeHL-GreeceΈγκλημα στον Βόλο: Πώς έγινε το φονικό – Η κατάθεση του πατέρα που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Έγκλημα στον Βόλο: Πώς έγινε το φονικό – Η κατάθεση του πατέρα που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Γιατί πήρε μαζί του την καραμπίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φώναζα, γιατί μου βίασες το παιδί και με ειρωνευόταν. Τον έβαζα σπίτι μου, τον βοηθούσα οικονομικά και μου κατέστρεψε το παιδί και τη ζωή μας». Με αυτά τα λόγια ο 50χρονος κάτοικος Αργαλαστής, στον Βόλο, που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της 18χρονης σήμερα κόρης του, σκιαγράφησε χθες στην κατάθεσή του τον χαρακτήρα του θύματός του.

Ο 50χρονος, που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, «λύγισε» χθες, στο γραφείο της Εισαγγελέα και περιέγραψε όλο τον «εφιάλτη» που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου, όταν πληροφορήθηκε από τη σπιτονοικοκυρά της κόρης του, ότι δεν είχαν πληρωθεί τα ενοίκια του διαμερίσματος στην πόλη που σπουδάζει και κατέληξε με τον ίδιο να σκοτώνει με κυνηγετική καραμπίνα τον 33χρονο αδελφό της δεύτερης συζύγου του, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Οι κατηγορίες για το έγκλημα τιμής που συγκλόνισε την περιοχή και το πανελλήνιο είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 50χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η κατάθεση του πατέρα

Η κόρη του βρισκόταν στο σπίτι της αδελφής της στον Βόλο και όταν ο 50χρονος ζήτησε να του εξηγήσει γιατί δεν πλήρωνε το ενοίκιο δεν πήρε απαντήσεις, όπως είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του, που δημοσιεύουν τα gegonotanews. Τηλεφωνικά δεν μπορούσε να συνεννοηθεί και πήγε σπίτι να συναντήσει τις δύο κόρες του.

Στη συζήτηση μεταξύ πατέρα και κόρης αποκαλύφθηκε από την 18χρονη ότι τα χρήματα της είχε αποσπάσει πρόσωπο, που στο παρελθόν την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και την είχε βιάσει και τώρα την απειλούσε ότι αν δεν του έδινε χρήματα θα αποκάλυπτε στην οικογένεια και σε όλο τον κόσμο φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του και απεικόνιζαν αυτόν και την νεαρή γυμνούς.

Χωρίς η 18χρονη να του έχει αποκαλύψει το πρόσωπο που την βίαζε και την εκβίαζε, ο 50χρονος συμπαραστάθηκε στην κόρη του και στάθηκε στο πλευρό της. Της είπε να καταθέσουν μήνυση και της ζήτησε να πάνε σε ψυχολόγο.

Ο ίδιος, κατηγορούσε τον εαυτό του για το γεγονός ότι δεν είχε αντιληφθεί όσα είχαν συμβεί και όσα βίωνε το παιδί του τόσα χρόνια. ‘Οπως είπε στους δικαστικούς λειτουργούς, του έγινε έμμονη ιδέα να μάθει ποιος ήταν αυτός που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και βιάσει την κόρη του.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης η 18χρονη αποκάλυψε τελικά την ταυτότητα του βιαστή της. «Τον στήριζα, τον βοηθούσα οικονομικά, τον έβαζα σπίτι μου και μου βίαζε το παιδί. Στην βαριά ψυχική μου κατάσταση προστέθηκε και το αίσθημα της προδοσίας».

Γιατί πήρε μαζί του την καραμπίνα – Οσα έγιναν λίγο πριν το φονικό

Μην μπορώντας να διαχειριστεί όσα συνέβαιναν έφυγε από τον Βόλο, για να επιστρέψει στην Αργαλαστή. Εκεί, δεν μπορούσε να ησυχάσει και ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις από τον κουνιάδο του. Γνωρίζοντας το βίαιο παρελθόν του πήρε μαζί του και την καραμπίνα που κατέχει νόμιμα, όπως φέρεται να είπε.

Δεν τηλεφώνησε ο ίδιος στον 33χρονο επειδή δεν είχαν πολλές επαφές, αλλά έβαλε την σύζυγό του να καλέσει τον αδελφό της και να του ζητήσει να του παράσχει βοήθεια, ώστε να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου που έσκασε, κοντά στην είσοδο του Βόλου.

Ο 33χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητο του στην απέναντι πλευρά του δρόμου, τον διέσχισε και κινήθηκε προς τον 50χρονο που βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου.

«Γιατί μου βίασες και μου κατέστρεψες το κορίτσι», του φώναξε ο 50χρονος όταν τον είδε.

Εκείνος παρά το γεγονός ότι είδε προφανώς το όπλο που κρατούσε ο κουνιάδος του, όχι μόνο δεν έδωσε κάποια εξήγηση αλλά αντίθετα χαμογέλασε ειρωνικά και τρέχοντας, αλλάζοντας διαρκώς κατευθύνσεις, προσπάθησε να του επιτεθεί και να του αποσπάσει το όπλο, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να κατέθεσε, ο 50χρονος.

Πώς περιγράφει το φονικό

Ο πατέρας, είπε στους δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι για να αμυνθεί, χτύπησε με την κάννη του όπλου στο κεφάλι και το στήθος τον 33χρονο και εκείνος έπεσε κάτω.

Όμως σηκώθηκε όρθιος και του επιτέθηκε ξανά. Τότε ήρθαν σε συμπλοκή. Ο 33χρονος -σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δράστης που υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε- προσπάθησε να του αποσπάσει την καραμπίνα και τότε πλέον φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πατήθηκε η σκανδάλη και χτυπήθηκε θανάσιμα.

Επέστρεψε στον Βόλο, πήγε στο σπίτι της κόρης του χωρίς να αποκαλύψει τι είχε συμβεί και από εκεί πήγε στο γραφείο του δικηγόρου του, και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να αποκαλύψει τα συμβάντα. Μετά παραδόθηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση