HomeΚΡΗΤΗΠρογραμματική σύμβαση για μελέτες αποκατάστασης δέκα Ιερών Ναών από τους σεισμούς

Προγραμματική σύμβαση για μελέτες αποκατάστασης δέκα Ιερών Ναών από τους σεισμούς

Την υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προγραμματική σύμβαση για «Μελέτες και έργα αποκατάστασης και ανέγερσης ιερών ναών σεισμόπληκτης Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η σύμβαση είναι Προϋπολογισμού 720 χιλιάδων ευρώ και την συνυπέγραψε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας εκφράζοντας τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Σκοπός του έργου είναι η στατική ενίσχυση – αποκατάσταση ορισμένων ιερών ναών διαφόρων ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν από τη σεισμική ακολουθία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

cre09680

Οι βλάβες που προξενήθηκαν έχουν καταστήσει αδύνατη την χρήση των συγκεκριμένων ναών  λόγω της επικινδυνότητας που προκύπτει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των ενοριών να στερούνται των χώρων λατρείας αλλά ταυτόχρονα και χώρων εκτέλεσης πλήθους δραστηριοτήτων με κοινωνική διάσταση και γνώμονα των άνθρωπο και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που η τοπική κοινωνία χρειάζεται στήριξη των δράσεων κοινωνικής έκφρασης.

Με την προγραμματική σύμβαση θα γίνουν μελέτες για την αποκατάσταση στους ναούς:

Α1. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Ενορία Ινίου)

Α2. Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Ενορία Ρουσοχωρίων)

Α3. Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ενορία Βόνης)

Α4. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Ενορία Καλού Χωριού)

Α5. Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων (Ενορία Γαλατά)

Α6. Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ενορία Αρκαλοχωρίου)

Α7. Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού (Ενορία Θραψανού)

Α8. Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου (Ενορία Χουμερίου)

Α9. Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου (Ενορία Καστελλίου)

Α10. Ι.Ν. Αγίας Κυριακής (Ενορία Κασταμονίτσας)

Διαφήμιση
Διαφήμιση