HomeΕΛΛΑΔΑΝομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν και πόσοι θα απέχουν – Τι εκτιμούν στην Πειραιώς

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν και πόσοι θα απέχουν – Τι εκτιμούν στην Πειραιώς

Αν και ο χρόνος είναι ακόμα μακρύς για να αλλάξουν τα δεδομένα, ήδη υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «πολιτικό μασάζ» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προς τους βουλευτές της με σκοπό να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες διαρροές κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αν και ο χρόνος είναι ακόμα μακρύς για να αλλάξουν τα δεδομένα, ήδη υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για τον αριθμό των γαλάζιων βουλευτών που θα ψηφίσουν και αυτών που θα απέχουν.

Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν δέχομαι να με ενημερώσει ένα υπουργός που μόλις γνώρισα – Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα»

Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα απέχουν – Οι εκτιμήσεις

Συμφωνά με το OPEN και τη Σοφία Φασουλάκη, κομματικές πηγές της ΝΔ εκτιμούν πως περίπου 20 γαλάζιοι βουλευτές θα προσέλθουν στη Βουλή και θα καταψηφίσουν αλλά φαίνεται ότι περισσότεροι εκτιμούν πως είναι αυτοί που θα απέχουν από την ψηφοφορία. Αυτούς θα προσπαθήσουν να πείσουν στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Το σεμινάριο ξεκινάει τη Δευτέρα και την Τρίτη με αναλυτικές απαντήσεις που θα δοθούν σε όλα τα ερωτήματα των βουλευτών με στόχο να είναι αυτοί που αμφιταλαντεύονται να οδηγηθούν στην κάλπη και να υπερψηφίσουν.

Η κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να ξεπεράσει ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο τους 100 κάτι που θα το θεωρήσει μεγάλη νίκη καθώς στο σύμφωνο συμβίωσης είχαν ψηφίσει μόλις 19. Πολλοί θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι στα δικαιωματικά και κοινωνικά θέματα η ΝΔ έχει μείνει πίσω.

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουάριου το σχέδιο νόμου θα είναι στο υπουργικό Συμβούλιο και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πάει στη Βουλή.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση