HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη δυνατότητα να ασκούν έργο στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί

Βουλή: Κατατέθηκε η ρύθμιση για τη δυνατότητα να ασκούν έργο στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί

KYA για την αποτροπή πελατειακών σχέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει ο δρόμος για να ασκούν έργο στο ΕΣΥ και ιδιώτες γιατροί, με ρύθμιση που εισήγαγε στο νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση ανακοινώθηκε, με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης, πριν από λίγο από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Συμμετοχή στο ΕΣΥ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Όπως είπε η αν. υπουργός στο άρθρο 7 του υφιστάμενου σχεδίου νόμου, που αφορά τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα προστεθεί ένα ακόμη εδάφιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς να ασκούν έργο στο ΕΣΥ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι περαιτέρω προϋποθέσεις και προδιαγραφές θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Τι θα κάνουν οι ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Με τη νέα ρύθμιση επιτρέπεται σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Οι ιδιώτες γιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πρέπει να καλύπτουν κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, όπως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεων του πάσης φύσεως προσωπικού.

KYA για την αποτροπή πελατειακών σχέσεων

Επίσης με νομοτεχνική βελτίωση το ιδιωτικό έργο στο ΕΣΥ δεν θα αφορά μόνο τους γιατρούς στα νοσοκομεία αλλά και τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας.

Θα υπάρξει ΚΥΑ για να διασφαλιστεί ότι όσοι είναι προσωπικοί γιατροί το πρωί δεν θα κάνουν ιδιωτικό έργο στα συγκεκριμένα ΑΜΚΑ τα οποία έχουν χρεωθεί ως προσωπικοί γιατροί, για να αποτρέπονται πελατειακές καταστάσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση