HomeHL-9Σχολείο: 2ήμερη αποβολή για τους 13χρονους Δικαιοσύνη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Σχολείο: 2ήμερη αποβολή για τους 13χρονους Δικαιοσύνη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Τι αποφάσισε το σχολείο για τα παιδιά που παραποίησαν φωτογραφίες συμμαθητριών τους και τις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τι η δικαιοσύνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σοκ η σχολική κοινότητα στο Ηράκλειο μετά την αποκάλυψη πως μία 13χρονη, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, και ένας συμμαθητής της παραποίησαν φωτογραφίες συμμαθητριών τους και τις διέδωσαν στο διαδίκτυο. Τις φωτογραφίες τις μεταποίησαν σε άσεμνο φωτογραφικό υλικό.

Ως όφειλε το σχολείο των παιδιών καθόρισε παιδαγωγική συνεδρίαση, ώστε να ενημερωθούν οι καθηγητές και να πάρουν θέση για την όλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost, το κορίτσι αποφασίστηκε να πάρει διήμερη (!) αποβολή, όπως και το αγόρι. Να σημειωθεί πως το κορίτσι είχε απασχολήσει ξανά το σχολείο, αφού είχε διαπληκτιστεί έντονα με συμμαθήτριές της την περσινή χρονιά.

Σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά δύο ανηλίκων μαθητών στον Ηράκλειο, οι οποίοι φαίνεται να προώθησαν άσεμνες πλαστές φωτογραφίες συμμαθητριών τους. Ο εισαγγελέας της περιοχής αποφάσισε την παραπομπή τους στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Οι δύο ανήλικοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, παραδέχθηκαν τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια των απολογιών τους. Μετά από αυτές, αφέθηκαν ελεύθεροι, επιβάλλοντας τους όρους να παρακολουθήσουν πρόγραμμα με παιδοψυχολόγους στο ΕΛΜΕΠΑ, με στόχο την ψυχοκοινωνική τους στήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα δύο 14χρονα παιδιά επεξεργάστηκαν φωτογραφίες συμμαθητριών, καθιστώντας τες άσεμνες, και τις διακίνησαν στο διαδίκτυο. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων, ενώ παράλληλα συνέλαβε και τους γονείς τους, κατηγορώντας τους για παραμέληση ανηλίκου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 13χρονου αγοριού υποστηρίζουν ότι εκείνος υπέστη απειλές και bullying από το κορίτσι, που επίσης κατηγορείται, και πως αυτό τον εξανάγκασε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη. Από την άλλη, ο δικηγόρος του 13χρονου κοριτσιού αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η υπόθεση αναμένεται να εξελιχθεί στο δικαστήριο, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν παραβιάσεις της ηθικής, κακή χρήση της τεχνολογίας, και πιθανώς παραμέληση ανηλίκου από τους γονείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση