HomeΕΛΛΑΔΑΚωνσταντίνος Πλεύρης: Οριστικά εκτός δικαστικού σώματος μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Οριστικά εκτός δικαστικού σώματος μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό

Διαγράφηκε οριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, διαγράφηκε οριστικά από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τον περασμένο Μάρτιο με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο κ. Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

Έτσι, μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού, η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πρωτοβάθμιου, ο κ. Πλεύρης πλέον δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΔΣΑ η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση