HomeHL-9Blue Horizon: Δωρεάν η νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη

Blue Horizon: Δωρεάν η νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη

Τι αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δωρεάν νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο πέταξαν στη θάλασσα από το καταπέλτη του πλοίου Βlue Ηorizon στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Κατ’ αποδοχή του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, ο οποίος έχει αναλάβει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες μελών του, με γνώμονα να δικαιωθεί η μνήμη του Αντώνη Καρυώτη, ο ΔΣΑ αποφάσισε να ανατεθεί σε μέλος του η δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών προς το σκοπό εκπροσώπησης της οικογένειας του θύματος σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την τιμωρία των υπευθύνων.

Ο ΔΣΑ θα προσφέρει δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών προς το σκοπό εκπροσώπησης της οικογένειας του θύματος σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη έγινε γνωστή μέσα από βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, την ώρα που οι υπεύθυνοι του πλοίου προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός.

O 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Τρεις στη δικαιοσύνη

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου είναι ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου.

Ο ύπαρχος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό, χωρίς όμως να αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει ο Αντώνης δεν τον ακούμπησε.

Ισχυρίστηκε ότι το θύμα πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. «Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Και πρόσθεσε πως: «Μόλις έπεσε στο νερό φωνάζω Captain… Άνθρωπος στη θάλασσα…Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση