HomeHL-9Οι ιώσεις «γεμίζουν» τα νοσοκομεία της Κρήτης – Πάνω από 90% η πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ

Οι ιώσεις «γεμίζουν» τα νοσοκομεία της Κρήτης – Πάνω από 90% η πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ

Η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε έξαρση βρίσκεται το «κοκτέιλ» των αναπνευστικών λοιμώξεων και στην Κρήτη με αποτέλεσμα καθημερινά να οδηγούνται στο νοσοκομείο αρκετοί πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ΠΑΓΝΗ, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού, εμφανίζει πληρότητα που ξεπερνάει το 90%.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη ωστόσο αναμένουμε και τα αποτελέσματα του ανοίγματος των σχολείων.

Γρίπη, κορωνοϊός και άλλες λοιμώξεις κυριαρχούν τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους υγειονομικούς φορείς ενώ αύριο αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για τον covid.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Το ΠΑΓΝΗ φαίνεται να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των αναγκών σε νοσηλείες καθώς – όπως προκύπτει από την πλατφόρμα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης – η πληρότητά του έως και χθες ήταν στο 93,22% (685 συνολικά ασθενείς).

Μεγάλη πίεση έχουν δύο κλινικές που είναι υπερπλήρεις από ασθενείς. Πρόκειται για την Παθολογική, στην οποία νοσηλεύονται 38 άνθρωποι (108% πληρότητα) και η Πνευμονολογική που νοσηλεύονται 38 ασθενείς (105% πληρότητα). Παράλληλα, η ΜΕΘ covid έχει 10 ασθενείς (83% πληρότητα).

Τέλος, η Παιδιατρική κλινική βρίσκεται στο 56% πληρότητας καθώς νοσηλεύονται 17 παιδιά.

Στο Βενιζέλειο η κατάσταση φαίνεται πως είναι καλύτερη καθώς η γενική πληρότητα ξεπερνά το 68% (νοσηλεύονται 282 ασθενείς).

Τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου καθώς νοσηλεύονται 18 ασθενείς με την πληρότητα να αγγίζει το 72%. Η Α’ Παθολογική έχει 42% πληρότητα (11 ασθενείς) και η Β’ Παθολογική έχει 65% πληρότητα (17 ασθενείς). Καλύτερη είναι η εικόνα και στην Παιδιατρική στην οποία νοσηλεύονται 9 άτομα (29% πληρότητα) ενώ στη ΜΕΘ covid έχουν εισαχθεί δύο ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Χανίων η γενική πληρότητα ξεπερνά το 67% (401 ασθενείς) ενώ οι δύο Παθολογικές κλινικές δέχονται την μεγαλύτερη πίεση.

Πιο συγκεκριμένα, η Α’ Παθολογική έχει πληρότητα άνω του 96% (με 28 ασθενείς) ενώ η Β’ Παθολογική είναι υπερπλήρης καθώς έχει 34 ασθενείς (117% πληρότητα).

Την ίδια ώρα, η Πνευμονολογική κλινική έχει 16 ασθενείς (88% πληρότητα) ενώ η Παιδιατρική έχει 17 ασθενείς (με 70% πληρότητα).

Τέλος, 9 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η γενική πληρότητα ξεπερνά το 45% (99 ασθενείς) ενώ η κλινική που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση είναι η Πνευμονολογική με 11 ασθενείς (91% πληρότητα).

Η Παθολογική είναι στο 53% της πληρότητάς της (με 15 ασθενείς) και στην Παιδιατρική νοσηλεύονται 4 παιδιά (30% πληρότητα).

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου η πληρότητα ξεπερνά το 43% (58 συνολικά οι ασθενείς) με την Παθολογική να έχει 24 ασθενείς (66% πληρότητα) ενώ στην Παιδιατρική νοσηλεύονται 2 παιδιά (18% πληρότητα).

Η κατάσταση σε Σητεία, Ιεράπετρα και Νεάπολη είναι σαφώς καλύτερη με τις παθολογικές κλινικές να έχουν τους περισσότερους ασθενείς χωρίς όμως να υπάρχει κάποια πίεση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση