HomeΚΟΣΜΟΣΤυνησία: Τέσσερις νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ

Οι δηλητηριάσεις από λανθασμένα παρασκευασμένο ή νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνές στην Τυνησία και συχνά θανατηφόρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση μολυσμένου αλκοόλ στη νότια Τυνησία, δήλωσε αξιωματούχος.

Άρχισε έρευνα και το άτομο που προμήθευσε το αλκοόλ συνελήφθη, δήλωσε στο AFP ο Fethi Baccouche, εκπρόσωπος του δικαστηρίου Medenine. Η ανάλυση του αλκοόλ βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ήταν πίσω από τη μαζική δηλητηρίαση.

Από τα 40 επιζώντα θύματα, τα περισσότερα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, αλλά ορισμένα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Τύνιδα για θεραπεία, δήλωσε ο Baccouche, χωρίς να δώσει ακριβείς αριθμούς.

Οι δηλητηριάσεις από λανθασμένα παρασκευασμένο ή νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνές στην Τυνησία και συχνά θανατηφόρες. Το 2021, οι υγειονομικές αρχές της Τυνησίας ανακοίνωσαν πέντε θανάτους και τη νοσηλεία άλλων 25 στην Κασερίν, στα δυτικά της χώρας, αφού ήπιαν μολυσμένο αλκοόλ.

Και τον Μάιο του 2020, 39 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, εκ των οποίων έξι πέθαναν, αφού ήπιαν μεθανόλη κοντά στην πόλη Καϊρουάν.

Η κατανάλωση σπιτικού αλκοόλ είναι συνηθισμένη σε ορισμένες εργατικές συνοικίες της Τύνιδας και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου τα ποσοστά φτώχειας είναι υψηλά. Το αλκοόλ, το οποίο είναι παράνομο, είναι συχνά πολύ φθηνότερο από αυτό που πωλείται στα καταστήματα.

ertnews.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση