HomeΚΡΗΤΗΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, ο εορτασμός των Θεοφανείων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ Ανδρέα, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και πιστών.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων, ήταν η λίμνη Λιβάδες στο Θραψανό και το λιμάνι του Τσούτσουρα όπου πραγματοποιήθηκαν, με σύμμαχο τον καλό καιρό, τελετές καθαγιασμού των υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ, Ανδρέα, στις οποίες παρέστησαν  ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Φραγκίσκος Παρασύρης, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τοπικοί φορείς αλλά και πλήθος κόσμου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια!

Αρκετοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο μοναδικό επίνειο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των Υδάτων και την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Στα δροσερά νερά του Τσούτσουρα, βούτηξαν αρκετοί νέοι και θαρραλέοι κολυμβητές ενώ τον σταυρό έπιασε ο Ιωάννης, ο Στέλιος και ο Σταμάτης, οι οποίοι πήραν την ευλογία του Σεβασμιώτατου και τις ευχές του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων δήλωσε: «Εύχομαι η Θεία Φώτιση και  η χάρη του Αγίου Πνεύματος, να μας ενισχύσει με περισσότερη δύναμη και να φωτίζει τις ζωές μας. Να αποτελέσει την «πυξίδα» μιας «φωτισμένης» προσπάθειας από όλους, ώστε να καταφέρουμε να διαμορφώσουμε από κοινού, ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες και τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά ευλογημένα και φωτισμένα σε όλες και σε όλους και δη στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες και με αφορμή την ημέρα σας ενημερώνω ότι τις επόμενες μέρες καταθέτουμε το αίτημα του δήμου στην κυβέρνηση για την παραχώρηση του λιμανιού, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα αναγκαία έργα!».

Στο λιμάνι του Τσούτσουρα μάλιστα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Αλιέων Τσούτσουρα.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλογεράκης Γιώργος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον Τσούτσουρα Γιώργος Παπαδόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Δραμουντάνη Όλγα, Αποστολογιωργακη Ποπη, Καλογερίδης Γρηγόρης, Ψυλλάκης Στέφανος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Μπελενιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καλυκακη Έφη, Δαγαλάκη Μαρίνα και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων.

tsoutsouras-agiasmos

Υπενθυμίζουμε ότι, αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, εορτάζει η Ιερά Mονή Αγίου Ιωάννη Καλλέργη στη Δημοτική Ενότητα Καστελλίου. Στο πλαίσιο της εορτής, από τις 07:00 – 10:30, θα πραγματοποιηθεί -όπως κάθε χρόνο – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Mονή και στη συνέχεια τελετή αγιασμού των υδάτων με το παραδοσιακό έθιμο της «στέρνας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση