HomeΚΟΣΜΟΣΝέα Ζηλανδία: Ναυαγός εντοπίστηκε χάρη στην αντανάκλαση του ρολογιού του

Νέα Ζηλανδία: Ναυαγός εντοπίστηκε χάρη στην αντανάκλαση του ρολογιού του

Ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα επιβίωνε από την περιπέτειά του στη θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας Νεοζηλανδός, που κατάφερε να επιζήσει για περισσότερες από 23 ώρες στη κρύα θάλασσα αλλά και από την «επίσκεψη» ενός καρχαρία, διασώθηκε όταν ψαράδες εντόπισαν την αντανάκλαση από το ρολόι του.

Ο 61χρονος Γουίλ Φράνσεν είχε βγει μόνος με τη βάρκα του στη θάλασσα νότια του Όκλαντ στις 2 Ιανουαρίου.

Ένα μεγάλο ψάρι που έπιασε στο αγκίστρι του τον τράβηξε μέσα στο νερό. Ο Φράνσεν δεν κατάφερε να πιάσει το 12μετρο σκάφος του, ενώ και ο ίδιος παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο Φράνσεν είπε ότι δεν πίστευε ότι θα επιβίωνε, αναφέρει ο Guardian.

«Προσπάθησα να τραβήξω την πετονιά για να φτάσω στη βάρκα, αλλά γλίστρησε από το χέρι μου», είπε. «Όταν έπεσα στο νερό ήξερα ότι οι πιθανότητες να γνωρίζει κάποιος ότι ήμουν στη θάλασσα ήταν πολύ μικρές», πρόσθεσε.

Ο Φράνσεν εξαντλήθηκε από το κολύμπι, οπότε έμεινε όλη τη νύχτα στο νερό. Κάποια στιγμή είδε έναν καρχαρία να τον πλησιάζει, πριν τελικά το ψάρι απομακρυνθεί.

Τελικά ο Φράνσεν σώθηκε την επόμενη μέρα, όταν τρεις ψαράδες παρατήρησαν μια αντανάκλαση στο νερό και πήγαν με τη βάρκα τους να την ερευνήσουν.

Βρήκαν τον εξαντλημένο και απελπισμένο ψαρά που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή τους χρησιμοποιώντας την αντανάκλαση του ήλιου από το ρολόι του.

Τον μετέφεραν στη στεριά και του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες για υποθερμία και εξάντληση.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση