HomeHL-SportsΕλλάδα-Νέα Ζηλανδία 2-0

Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία 2-0

Άνετη φιλική νίκη για τη «γαλανόλευκη» πριν το κρίσιμο ματς με τη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

konstanteliasΤο άστρο του Γιάννη Κωνσταντέλια άρχισε να λάμπει και με την Εθνική.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε γκολ και δημιούργησε μια σειρά από καλές φάσεις για τους συμπαίκτες στη φιλική νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας με 2-0. Το δεύτερο γκολ (με το οποίο διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ) πέτυχε ο Γιώργος Γιακουμάκης στο 29ο λεπτό.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής με πολύ ωραίο, καθώς έκανε μια υπέροχη φαλτσαριστή σέντρα – σουτ από τα αριστερά στο 10ο λεπτό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα της Νέας Ζηλανδίας να αιφνιδιάζεται.

Το δεύτερο γκολ δεν άργησε για την Εθνική. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γουντ τον σταμάτησε. Ο Γιακουμάκης πήρε το ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε.

Η Εθνική έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μπακασέτα στο έκτο λεπτό. Ο Μασούρας του έστρωσε την μπάλα στη γωνία της περιοχής και ο «Μπάκα» έκανε το δυνατό σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν ελάχιστες αξιοσημείωτες φάσεις, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη, ενώ και οι αλλαγές από τους δύο πάγκους δεν βοήθησαν ιδιαίτερα για να αλλάξει η κατάσταση.

Για την Εθνική ακολουθεί το παιχνίδι με τη Γαλλία στην OPAP Arena την προσεχή Τρίτη (21/11) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Οι «μπλε» έχουν καθαρίσει με την πρόκριση, ενώ η Εθνική θα έχει ελπίδες αν η Ολλανδία δεν κερδίσει την Ιρλανδία. Διαφορετικά το παιχνίδι θα είναι αδιάφορο και για τη γαλανόλευκη.

Ο μάγος Κωνσταντέλιας καθάρισε στο πρώτο μέρος

Η Εθνική ήταν εκπληκτική στο πρώτο μέρος και κορυφαίος πρωταγωνιστής της ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Η γαλανολευκη μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε στο έκτο λεπτό με τη στατική φάση του Μπακασέτα (κομπίνα με τον Μασούρα) η οποία σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του κίπερ της Νέας Ζηλανδίας.

Στην επόμενη τελική της Εθνικής ήρθε και το γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με την ωραία έμπνευση. Η Νέα Ζηλανδία έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 12ο λεπτό με ωραία ανάπτυξη από τον άξονα. Ο Γκάρμπετ έκανε το σουτ σε θέση βολής, όμως ο Βλαχοδήμος τον σταμάτησε.

Η Εθνική μας προσπαθούσε να χτίσει τις επιθέσεις της από χαμηλά με σετ επιθέσεις, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη, τα οποία όμως οι Νεοζηλανδοί δεν εκμεταλλεύτηκαν. Σταδιακά όμως η Εθνική ανέβασε στροφές και δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ.

Στο 25′ ο Γιακουμάκης σκόραρε ξανά μετά από δημιουργία του Κωνσταντέλια, όμως ο φορ της Ατλάντα Γιουνάιτεντ ήταν εκτεθειμένος. Αντίθετα με το γκολ που πέτυχε τέσσερα λεπτά μετά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμικά και κεφαλιά του Κουρμπέλη.

Τρία λεπτά αργότερα ξανά ο Κωνσταντέλιας έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από τα αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο και έβγαλε τον Γιακουμάκη μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ωστόσο το σκαφτό σουτ που έκανε ο Έλληνας επιθετικός πέρασε άουτ.

Στο 34ο λεπτό ήταν η σειρά του Τσιμίκα να απειλήσει ξανά μετά από δημιουργία του Κωνσταντέλια, όμως ο Γουντ του έβαλε στοπ με ωραία επέμβαση με το πόδι. Τελευταία απειλή στο πρώτο μέρος ήταν η προσπάθεια του Σινγκχ στο 41ο λεπτό, η οποία πέρασε άουτ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο έγινε στο 62ο λεπτό με το σουτ του Φούντα, το οποίο όμως είχε απάντηση από τον Γουντ.

Στο 72ο λεπτό ο Μάνταλος απείλησε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο άουτ. Οι αλλαγές έδωσαν φρεσκάδα στις δύο ομάδες, οι οποίες όμως δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη με αποτέλεσμα να γίνουν λίγες αξιοσημείωτες φάσεις στο δεύτερο μέρος. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 10′ Κωνσταντέλιας, 29′ Γιακουμάκης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (70′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90′ Τζαβέλλας), Μπακασέτας (70′ Γαλανόπουλος), Κωνσταντέλιας (57′ Φούντας), Μασούρας (57′ Πέλκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

Νέα Ζηλανδία: Γουντ, Μπίντον (83′ Σούρμαν), Σμιθ, Κακάτσε, Σινγκ, Στάμενιτς, Πάιν, Γκάρμπετ (71′ Τσάμπνες), Μπελ (71′ Λιούις), ΜακΚόβατ (83′ Μάτα), Γουντ (46′ Γουέιν).

Διαφήμιση
Διαφήμιση