HomeHL-9Δήμαρχος Πλατανιά: Κάθετη αντίθεση στην παρακράτηση του 20% από το Υπουργείο Οικονομικών

Δήμαρχος Πλατανιά: Κάθετη αντίθεση στην παρακράτηση του 20% από το Υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Μαλανδράκης καταγγέλλει την τροποποίηση ως καταχρηστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γ. Μαλανδράκης, εξέφρασε την αντίθεσή του έναντι της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την παρακράτηση του 20% επί του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και των ακαθάριστων εσόδων.

Η τροποποίηση, που προβλέπεται στο νέο φορολογικό σχέδιο (ΦΕΚ 7332/22-12-2023/Β’τεύχος), ορίζει ότι το 20% των εσόδων από τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων αφαιρείται και αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό, αναιρώντας κάθε άλλη γενική η ειδική διάταξη που θα παραχωρούσε τα έσοδα στους Δήμους.

Ο κ. Μαλανδράκης καταγγέλλει την τροποποίηση ως καταχρηστική, υποστηρίζοντας ότι οι Δήμοι σφετερίζονται μέρος των εσόδων που ανήκουν σε αυτούς, χωρίς να λαμβάνουν ανταποδοτικότητα υπηρεσιών από την ΑΑΔΕ. Επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση πλήττει τα έσοδα των Δήμων, επιδεινώντας την ήδη «ισχνή» οικονομική τους κατάσταση.

Ο Δήμαρχος καλεί όλους τους Δήμους και τις Δημοτικές Αρχές να αντιδράσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών και των Δήμων, καθώς και να αποτρέψουν τη μείωση των εσόδων που είναι απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση