HomeΕΛΛΑΔΑΚΚΕ για ανασχηματισμό: Μόνος στόχος η επιτάχυνση της αντιλαϊκής «μεταρρυθμιστής» ατζέντας της ΝΔ

ΚΚΕ για ανασχηματισμό: Μόνος στόχος η επιτάχυνση της αντιλαϊκής «μεταρρυθμιστής» ατζέντας της ΝΔ

Για ποιον υπουργό που επιστρέφει «σε γνώριμη θέση» αφήνει αιχμές το ΚΚΕ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις αλλαγές στην κυβέρνηση σχολιάζει το ΚΚΕ, αφήνοντας αιχμές τόσο για το Μαξίμου, όσο και για υπουργούς που επιστρέφουν «σε γνώριμες θέσεις».

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «ο μόνος στόχος που υπηρετούν οι ονομαζόμενες ‘διορθωτικές’ αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επιτάχυνση της λεγόμενης ‘μεταρρυθμιστικής’ ατζέντας της κυβέρνησης της ΝΔ, που για την εργατική – λαϊκή πλειοψηφία σημαίνει νέα βάρη».

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από την επιστροφή υπουργών σε γνώριμες θέσεις, στις οποίες διακρίθηκαν για το αντιλαϊκό τους έργο και τώρα επανέρχονται με αποστολή να το επισπεύσουν».

Για ποιον χτυπά η «καμπάνα»;

Η «μπηχτή» του ΚΚΕ εικάζεται πως αφορά κυρίως στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιστρέφει μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στη θέση του υπουργού Υγείας.

Και τούτο, καθώς ο κ. Γεωργιάδης, εκτός των άλλων, είχε ταυτιστεί με την καταβολή 5 ευρώ από τους ασθενείς στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας – μία απόφαση που ελήφθη επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως ακόμα και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, που τότε συγκυβερνούσε με τη Νέα Δημοκρατία, είχε διατυπώσει ενστάσεις για το μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση