HomeHL-WorldΑπολύθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο πορνό με τη σύζυγό του

Απολύθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, ανέβαζε στο διαδίκτυο βίντεο πορνό με τη σύζυγό του

Τι ισχυρίστηκε ο 63χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ που είχε προκαλέσει σάλο όταν πλήρωσε 5.000 δολάρια για να φέρει μια πορνοστάρ να μιλήσει σε φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη, απολύθηκε την Τετάρτη (27/12) – αφού αποκαλύφθηκε ότι βιντεοσκοπεί τις ερωτικές του περιπτύξεις με τη σύζυγό του και τις δημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Το Συμβούλιο των Πανεπιστημίων του Ουισκόνσιν αποφάσισε ομόφωνα να απολύσει τον επί σειρά ετών Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λα Κρος, Τζο Γκόου, επικαλούμενο την «απεχθή» συμπεριφορά του.

«Τις τελευταίες ημέρες, μάθαμε για μία συγκεκριμένη συμπεριφορά του Δρ. Γκόου που έχει προκαλέσει σημαντική βλάβη στη φήμη του πανεπιστημίου. Οι ενέργειές του ήταν αποκρουστικές» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ιδρύματος, Τζέι Ρόθμαν.

Ο Γκόου – ο δεύτερος μακροβιότερος πρύτανης του Λα Κρος – εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο με τη σύζυγό του, Κάρμεν Γουίλσον, χρησιμοποιώντας το «Sexy Happy Couple» ως το όνομα του δημόσιου λογαριασμού τους.

Οι ταινίες, στις οποίες μερικές φορές εμφανίζονται γνωστοί αστέρες του πορνό, έχουν ανέβει σε ιστότοπους όπως το OnlyFans και το Pornhub.

Ως μόνιμο μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) που έχει υπηρετήσει από τη θέση του Πρύτανη από το 2007, ο Γκόου θα τεθεί σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου είπε ότι υπέβαλε καταγγελία το βράδυ της Τετάρτης στην προσωρινή Πρύτανη Μπέτσι Μόργκαν ζητώντας να επανεξεταστεί το καθεστώς του Γκόου ως μόνιμο μέλος ΔΕΠ.

Μια δικηγορική εταιρεία έχει προσληφθεί «για να αναλάβει μια πλήρη έρευνα του θέματος», ανέφερε ο Τζέι Ρόθμαν.

Ο 63χρονος Πρύτανης από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι παρόλο που το πρόσωπό του εμφανιζόταν στα βίντεο, δεν αποκάλυψε ποτέ οποιεσδήποτε διασυνδέσεις με την έγκριτη πανεπιστημιακή του θέση.

«Δεν λέγεται τίποτα για το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Δεν λέγεται τίποτα για τον Πρύτανη (στα βίντεο)», είπε ο Γκόου στη Milwaukee Journal Sentinel μετά την απόλυσή του.

Επισήμανε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν σχολικοί πόροι για τη δημιουργία του περιεχομένου, το οποίο διερευνά τη συναινετική σεξουαλικότητα των ενηλίκων και εμπίπτει στο δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου σύμφωνα με την Πρώτη Τροποποίηση.

Ο Γκόου ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήρθε κανένα μέλος του Πανεπιστημίου σε επαφή μαζί του πριν από τη απόφαση της Τετάρτης και αναρωτήθηκε εάν το διοικητικό συμβούλιο έχει προχωρήσει τη δέουσα διαδικασία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γκόου και η σύζυγός του κυκλοφόρησαν ένα κανάλι μαγειρικής στο YouTube με το όνομα «Sexy Healthy Cooking» στο οποίο προσκαλούν αστέρες ταινιών για ενήλικες να μαγειρέψουν γεύματα vegan.

Σε ένα από τα βίντεο τους εμφανίζεται η πορνοστάρ Νίνα Χάρτλεϊ, η οποία έβαλε τον Γκόου σε μπελάδες το 2018, αφού της πλήρωσε 5.000 δολάρια από τα ταμεία του Πανεπιστημίου Λα Κορς για να δώσει μια ομιλία 90 λεπτών κατά την οποία διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι «είναι φυσιολογικό να τους αρέσει το πορνό».

Μετά από έντονες αντιδράσεις, ο Γκόου ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να αποζημιώσει το σχολείο από τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.
protothema.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση