HomeHL-PsilaΦΩΤΟ: Το φεγγάρι, ένας τρούλος και ένα βουνό σε πλήρη ευθυγράμμιση

ΦΩΤΟ: Το φεγγάρι, ένας τρούλος και ένα βουνό σε πλήρη ευθυγράμμιση

Η συγκλονιστική εικόνα που βραβεύτηκε από τη NASA

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που κατάφερε να αιχμαλωτίσει ο φακός ενός φωτογράφου από το Τορίνο βραβεύτηκε ως η «Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας» για τα Χριστούγεννα από τη NASA.

Ο Valerio Minato τράβηξε μια συγκλονιστική φωτογραφία του φεγγαριού, τέλεια ευθυγραμμισμένη με τον τρούλο της Βασιλικής Εκκλησίας Superga, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, και την κορυφή του Monviso, γνωστό και ως Monte Viso, το υψηλότερο βουνό που βρίσκεται στις Κοττιανές Άλπεις.

Ο Minato είχε την ιδέα για αυτήν τη φωτογραφία από το 2017 και από τότε ξεκίνησε η εμμονή του να απαθανατίσει το φεγγάρι μαζί με τον καθεδρικό ναό και το επιβλητικό βουνό στο ίδιο πλάνο.

Αποκάλυψε επίσης ότι του πήρε έξι ολόκληρα χρόνια για να πετύχει την τέλεια λήψη και να κάνει το φωτογραφικό του όνειρο πραγματικότητα. «Το μυστικό; Αλλάζοντας προοπτική και γνωρίζοντας πώς να περιμένω», δήλωσε ο ίδιος.

 

moonaligned_minato

Μιλώντας στην Corriere Torino, ένα πρακτορείο ειδήσεων με έδρα την ιταλική πόλη, ο Minato είπε: «Βγάζω φωτογραφίες από το 2012, πρώτα στο Τορίνο και μετά στη γύρω περιοχή, για να δω την πόλη από διαφορετικά σημεία και αποστάσεις. Κάποια στιγμή άρχισα να ψάχνω το σημείο όπου μπορεί να ευθυγραμμιστεί τέλεια ο τρούλος του Superga και με το Monviso».

«Το εντόπισα το 2017 σε έναν λόφο στην περιοχή Chivassese, μεταξύ San Raffaele Cimena και Castagneto Po, στο Πιεμόντε, σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο. Από τότε η εμμονή ήταν να πλαισιωθούν και οι δύο από ένα ουράνιο σώμα», πρόσθεσε.

Ο Minato μελέτησε σχολαστικά τις φάσεις της Σελήνης, τη θέση του ορίζοντα και τον καιρό με μεγάλη ακρίβεια για τη λήψη.

Είπε ότι το φεγγάρι, μια φορά το χρόνο, δύει «ακριβώς εκεί με μια κυκλική εμφάνιση. Στην προκειμένη περίπτωση, η ημισέληνος φωτίζεται και το άλλο μισό τονίζεται από το σταχτί φως της αντανάκλασης».

Επιπλέον, είπε ότι ο καιρός εκείνη την ημέρα, για πέντε χρόνια, ήταν συννεφιασμένος, αλλά στις 15 Δεκεμβρίου 2023, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, κατάφερε τελικά να κάνει την τέλεια λήψη.

«Ένα αξέχαστο ραντεβού με τη Σελήνη»

Ο ίδιος μοιράστηκε τη φωτογραφία του στο Instagram και έγραψε: «Superga και Monviso είχαν ένα αξέχαστο ραντεβού με τη Σελήνη». Το διπλά ανακλώμενο φως της Γης, που ονομάζεται λάμψη ντα Βίντσι, φωτίζει ολόκληρη την κορυφή της Σελήνης.

«Δεν πρέπει να έχουμε την ιδέα ότι μόνο η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας εκπλήξει. Μερικές φορές η τεχνική, η υπομονή και το πνεύμα παρατηρητικότητας αρκούν», δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δικό μας δρόμο, βέβαιοι ότι στην κοινότητα των φωτογράφων υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν την αυθεντικότητα. Μια προσεκτική και προετοιμασμένη φωτογραφία θα κερδίσει κάθε τεχνητό προϊόν», κατέληξε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση