HomeΚΟΣΜΟΣΛοχ Νες: Ζητούν τη βοήθεια της ΝASA σε νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας

Λοχ Νες: Ζητούν τη βοήθεια της ΝASA σε νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας

90 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συνδρομή της NASA καθώς και επιστημόνων και Πανεπιστημίων ζήτησε το Κέντρο Λοχ Νες της Σκωτίας καθώς ξεκινά μια νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας, τη «Nessie», της διάσημης λίμνης.

Τον περασμένο χρόνο ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη εδώ και μισό αιώνα έρευνα στο Λοχ Νες με υδρόφωνα να συλλαμβάνουν δυνατούς υποβρύχιους θορύβους και εθελοντές να αναφέρουν πολλές πιθανές θεάσεις του τέρατος.

Η νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαϊου μέχρι τις 2 Ιουνίου κατά την 90ή επέτειο της πρώτης οργανωμένης αναζήτησης επιφανείας του Λοχ Νες από τον σερ Έντουαρντ Μάουντεν.

Από εκείνη την πρώτη αποστολή το 1934, που βαφτίστηκε «Watchers of the Monster», έχουν αναφερθεί πάνω από 1.156 θεάσεις του «τέρατος» στον επίσημο κατάλογο του Λοχ Νες. Πέρυσι, το πρόσφατα ανανεωμένο Κέντρο του Λοχ Νες συνεργάστηκε με την Loch Ness Exploration (LNE), μια ανεξάρτητη και εθελοντική ερευνητική ομάδα καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, που συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά στην έρευνα στα νερά της λίμνης.

Νέα έρευνα για το «τέρας» του Λοχ Νες 90 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή

Το ίδιο θα γίνει και φέτος, καθώς στρατολογούνται εθελοντές να παρακολουθήσουν την επιφάνεια του Λοχ Νες, αφού προηγουμένως ενημερωθούν τι να ψάχνουν (π.χ. περίεργους κυματισμούς) και πώς να το καταγράψουν. Όσοι δεν καταφέρουν να φθάσουν στα υψίπεδα της Σκωτίας, θα μπορούν να μετάσχουν παρακολουθώντας τις κάμερες που θα αναμεταδίδουν ζωντανά εικόνες μέσω του ιστότοπου Visit Inverness Loch Ness.

Κυνηγοί της «Νessie»  θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ερευνήσουν με σκάφος τα νερά της λίμνης συνοδεία του καπετάνιου Άλαστερ Μάθεσον του Loch Ness Project χρησιμοποιώντας ένα υδρόφωνο μήκους περίπου 20 μ. για να εντοπίσουν μυστηριώδεις ήχους από το βυθό του Λοχ Νες.

«Ελπίζουμε οι κυνηγοί της Nessie ανά την υφήλιο να μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με τους ιθύνοντες στη NASA μέσω της δύναμης των social media. Προσβλέπουμε στην εξειδικευμένη καθοδήγησή τους στη συνεχιζόμενη έρευνά μας με στόχο να λάβουμε απαντήσεις», είπε η Aimee Todd του Loch Ness Centre.

«Αποτανθήκαμε και σε βρετανικά πανεπιστήμια. Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA θα διαθέτουν κάποια προηγμένη απεικονιστική τεχνολογία για να σαρώσουμε το Λοχ Νες», πρόσθεσε.

Λοχ Νες: H διασημότερη λίμνη της Σκωτίας

Το Λοχ Νες είναι πιθανώς η διασημότερη λίμνη της Βρετανίας, αλλά και η δεύτερη βαθύτερη της Σκωτίας μετά το Λοχ Μόραρ. Στο βαθύτερο σημείο το βάθος της φθάνει περίπου τα 227 μέτρα, περίπου όσο το ύψος της γέφυρας Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο!

Παράλληλα το Λοχ Νες είναι η μεγαλύτερη σε όγκο λίμνη της Σκωτίας και περιέχει περισσότερο φρέσκο νερό απ’ όσο όλες μαζί οι λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας!

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση