HomeΕΛΛΑΔΑΕλεύθερα Πανεπιστήμια: «Αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους»

Ελεύθερα Πανεπιστήμια: «Αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους»

Σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας φέρνει το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν τη δυνατότητα αδειοδότησης για τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόνισε το γεγονός ότι «βασικό ρόλο στον έλεγχο των κριτηρίων αλλά και στην αδειοδότηση των παραρτημάτων του εξωτερικού θα διαδραματίσει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, μία ανεξάρτητη διοικητική αρχή».

Αναφερόμενος στον σκοπό του ελεύθερου Πανεπιστημίου, μίλησε για την «απελευθέρωση» του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παθογένειες του παρελθόντος και την αποδέσμευση της τριτοβάθμίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από το αναχρονιστικό «κρατικό μονοπώλιο». Παρατήρησε, μάλιστα, ότι ήδη ελληνικά ΑΕΙ, με πρόσφατη νομοθεσία, έχουν δημιουργήσει παραρτήματα στο εξωτερικό, ενισχύοντας την εξωστρέφεια αυτών.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση και στο χρονοδιάγραμμα όπως ανακοινώθηκε ήδη από την κυβέρνηση, με στόχο το 2025 να λειτουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο μη κρατικό Πανεπιστήμιο.

 

newsbomb.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση