HomeΚΟΣΜΟΣΟ 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ νέος ΓΓ των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Ο 33χρονος Πάουλ Τσίμιακ νέος ΓΓ των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Ποιος είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γέφυρες με τη νέο αίμα και τη συντηρητική πτέρυγα της CDU έριξε η νέα πρόεδρος του κόμματος με την επιλογή του αρχηγού της Νεολαίας, Πάουλ Τσίμιακ για τη θέση του Γ.Γ.

Ο 33χρονος Τσίμιακ, εξελέγη στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο με ποσοστό 62,8% – «πολύ χαμηλό», όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για το πόστο που κατείχε πριν απ’ αυτόν η Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ.

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το ειλικρινές αποτέλεσμα», είπε μετά την εκλογή του χωρίς καν να προσπαθήσει να εξωραϊσει το χαμηλό ποσοστό που απέσπασε -αν και όπως είπε, αποτελεί γι’ αυτόν κίνητρο να δουλέψει σκληρά για την ανανέωση του κόμματος με μια ξεκάθαρη πορεία και σταράτες κουβέντες-. «Πρέπει να γίνουμε το κόμμα του κράτους δικαίου», τόνισε.

Ο νέος ΓΓ της CDU γεννήθηκε το 1985 στο Στετίν της Πολωνίας και ανέλαβε τα ηνία της Νεολαίας του κόμματος το 2014, ενώ το 2017 εξελέγη βουλευτής. Είναι μέλος της συντηρητικής πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών και φίλος του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, που διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία.

Η ΑΚΚ, όπως αποκαλείται στη Γερμανία από τα αρχικά της η νέα πρόεδρος της CDU με το δύσκολο επώνυμο, είχε προτείνει στον  Πάουλ Τσίμιακ το πόστο πριν την εκλογή της σε περίπτωση που επικρατούσε, αλλά εκείνος είχε αρνηθεί επικαλούμενος την αφοσίωσή του στους δύο άλλους υποψηφίους, τον Φρίντριχ Μερτς και τον Γενς Σπαν, που κατάγονται όπως και αυτός από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Την παραμονή του συνεδρίου ο Τσίμιακ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την Καρενμπάουερ, η οποία, ωστόσο, του πρότεινε χθες εκ νέου να αναλάβει ΓΓ του κόμματος, κάτι που αυτή τη φορά αποδέχθηκε ο 33χρονος.

Με την επιλογή του η νέα πρόεδρος της CDU επιδιώκει να αποτρέψει ένα βαθύτερο ρήγμα στο κόμμα, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση