HomePost ItΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την πώληση του ΟΛΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την πώληση του ΟΛΗ

«Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο έχουν πλέον τον ίδιο ιδιοκτήτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς το κυβερνητικό έγκλημα κατά της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του ελληνικού λιμενικού συστήματος συνεχίζεται, χωρίς σχεδιασμό .

Η κυβέρνηση προχώρησε στο επόμενο βήμα με την ολοκλήρωση της πώλησης της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ΑΕ.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει τη ρητή αντίθεσή του στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πώληση οποιουδήποτε ελληνικού λιμένα, ή άλλων κρίσιμων υποδομών της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών. Καμία χώρα στον ευρωπαϊκό χώρο, ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης λιμένων.

Τα αδιέξοδα που διαπιστώθηκαν στο «φιάσκο» της αντίστοιχης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η καθυστέρηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στους ιδιωτικοποιημένους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην αλλαγή της πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμένων που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία , και στο παρελθόν υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση που διαμορφώνει η κυβερνητική πολιτική, ειναι ακόμα πιο ασφυκτική από την προοπτική εγκατάστασης ιδιωτικών μονοπωλίων και σε συνθήκες απώλειας οποιουδήποτε ελέγχου κρίσιμων υποδομών της χώρας.

Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο έχουν πλέον τον ίδιο ιδιοκτήτη. Ανάλογη εξέλιξη έχει εξαγγελθεί στην περίπτωση Θεσσαλονίκης και Βόλου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει διαχρονικά υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας παραχωρήσεων δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στους λιμένες και της επιχειρηματικότητας με παράλληλη παρουσία ισχυρών δημόσιων λιμενικών αρχών διοίκησης.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής παραμένει στον πλευρό των εργαζομένων.

Είμαστε υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερα οι καβοδετες, λεμβουχοι (που είναι μέλη της ΟΦΕ) αλλά και όλα τα συσχετιζόμενα με τα λιμάνια επαγγέλματα να μην πληγούν .

Ζητάμε να μην δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ το πράσινο φως να προχωρήσει στις όποιες σκέψεις και διαδικασίες έχει δρομολογήσει για αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις σε άλλους λιμένες της χώρας.

Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, να υιοθετήσουν στην πράξη το ευρωπαϊκό μοντέλο οργάνωσης και ανάπτυξης λιμένων.

Η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελεί τη μόνη προοπτική για μια ωφέλιμη μεταρρύθμιση των ελληνικών λιμένων και την ενίσχυση της συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Το ελληνικό λιμενικό σύστημα και οι πολίτες της χώρας αξίζουν καλύτερα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση