HomeHL-TOPΕξιχνίαση σειράς κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο: Συλλήψεις 4 ατόμων

Εξιχνίαση σειράς κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο: Συλλήψεις 4 ατόμων

Σπείρα τουλάχιστον 5 ατόμων «ρήμαζαν» επιχειρήσεις και σπίτια – Σύλληψη και 2 γυναικών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς εξιχνιάστηκαν είκοσι επτά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχαν ταράξει την τοπική κοινότητα. Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενώ διαμορφώθηκε δικογραφία εναντίον ενός ακόμη προσώπου για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι, σε δράση που εκτελέστηκε κατά περίπτωση, απέσπασαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα, προκαλώντας σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις και οχήματα. Η εξειδικευμένη ανάλυση της αστυνομικής έρευνας  επέτρεψαν την εξιχνίαση δεκαεννέα περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και οκτώ αποπειρών, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον ενός ακόμη ημεδαπού. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που περιλαμβάνουν απόπειρες διακεκριμένης κλοπής, αποδοχή και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπεριστατωμένη προανάκριση αποκάλυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 05/09/2023 έως 19/12/2023, οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά περίπου έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ, καθώς και κινητά τηλέφωνα, συλλεκτικά χαρτονομίσματα, πακέτα τσιγάρων και διάφορα έγγραφα.

Σε έρευνες σε οικίες και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, αστυνομικοί εντόπισαν και κατασχέθηκαν περίπου τριακόσια ευρώ, μικρή ποσότητα κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Η προανάκριση συνεχίζεται υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης αποκάλυψη των γεγονότων και η δίκαιη δικαστική διαδικασία για τους κατηγορούμενους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση