HomeΚΡΗΤΗΣτην  εκδήλωση για 40 χρόνια του ΙΤΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στην  εκδήλωση για 40 χρόνια του ΙΤΕ ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τι ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ (αμφιθέατρο «Γιώργος Λιάνης»), παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το ΙΤΕ προετοιμάζει μεθοδικά και με εξωστρέφεια: μιαν ουσιαστική ανάπτυξη για τον τόπο μας. Και δίδει χώρο και προοπτική στην έρευνα, προσφέροντας, ταυτόχρονα, πεδίο δράσεως και ανάπτυξης στους νέους επιστήμονες της πατρίδας μας.

dimarchos-ite-f3

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τα άλλα μέλη του ΙΤΕ, για την πολύτιμη συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου όλα αυτά τα χρόνια.

Επιτρέψτε μου επίσης, σε αυτή την Επέτειο,  να αναφέρω ότι κατά τα χρόνια της δικής θητείας μας στον Δήμο Ηρακλείου, θεωρήσαμε επιβεβλημένη την απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» στο ΙΤΕ. Αλλά και ξεχωριστά, σε πρόσωπα που συνέβαλαν ουσιωδώς στην ίδρυση και στην πορεία του ΙΤΕ: τον Γρηγόρη Σηφάκη, τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, τον κ. Στέφανο Τραχανά, αλλά και στον με ποικίλες μορφές στενό συνεργάτη του ΙΤΕ, Γιώργο Γραμματικάκη.

dimarchos-ite-f2

Χαίρομαι ιδιαίτερα που κατά την Επέτειο αυτή, θα γίνει και η ονοματοδοσία του Κεντρικού Κτιρίου προς τιμήν του πρώτου Προέδρου του Ιδρύματος, του κ. Λευτέρη Οικονόμου.

Εύχομαι καλή δύναμη και γόνιμη πορεία σε όλους τους τομείς της έρευνας και των δραστηριοτήτων σας και στο μέλλον».

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκαν επίσης ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηράκλειου  Αλέξης Καλοκαιρινός και οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη και Ρένα Παπαδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση