HomeHL-EconomyΠροϋπολογισμός 2024: Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί των γιατρών με την αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών

Προϋπολογισμός 2024: Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί των γιατρών με την αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών

 Δείτε παραδείγματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχές του έτους, θα αυξηθεί κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών όλων των γιατρών του ΕΣΥ, κάτι που συνεπάγεται ότι ετησίως οι αμοιβές τους ενισχύονται με ακόμη 2.000 ευρώ.

Ένας Επιμελητής Β΄ με 5 χρόνια υπηρεσίας, θα έχει να λαμβάνει καθαρό μισθό αυξημένο σωρευτικά κατά 450 ευρώ τον μήνα ή 5.400 ετησίως συγκριτικά με το 2019, αύξηση, δηλαδή 23%.

Την ίδια ώρα, ένας Συντονιστής Προϊστάμενος σε νοσοκομείο ο οποίος λάμβανε 2.747 ευρώ καθαρά, από τον Ιανουάριο θα εισπράττει 3.045 καθαρά. Μία μηνιαία ενίσχυση των αποδοχών του κατά 300 ευρώ ή μία αύξηση 3.600 ευρώ τον χρόνο.

Tι εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού είπε πως θα αυξηθεί κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ.

«Ανακοινώνω μια πρωτοβουλία σήμερα: αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο Εθνικό σύστημα Υγείας. Όταν η οικονομία πάει καλά αντέχουμε να κάνουμε τέτοιες αυξήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ethnos.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση