HomeΚΡΗΤΗ214 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων σε Γυμνάσια και Λύκεια του Ηρακλείου

214 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων σε Γυμνάσια και Λύκεια του Ηρακλείου

Τι περιλαμβάνουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

214 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων εγκρίθηκαν για το τρέχον έτος από τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Α. Φουντουλάκη όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα περιλαμβάνουν: 30 προγράμματα Αγωγής Υγείας, 69 προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 112 προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων και 3 προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, που είχαν κατατεθεί και υλοποιούνται από τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η διαπίστωση ότι, υπήρξε αυξητική τάση σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά τόσο σε συμμετοχή σχολικών μονάδων (πόλης και υπαίθρου) όσο και σε συμμετοχή εκπαιδευτικών-μαθητών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ανέρχεται στους 554 και των μαθητών/τριών στους/στις 4.713. Επισημαίνουμε ότι όλα τα προγράμματα υλοποιούνται προαιρετικά και εκτός του διδακτικού ωραρίου.

Η υλοποίηση και ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σχολείο και τις/τους συμμετέχουσες/οντες μαθήτριες/ες, καθώς διευρύνει τον ορίζοντα των εμπλεκομένων, ενθαρρύνει τις συνεργασίες και ανοίγει την σχολική μονάδα στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Όποιος/α επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να περιηγηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dide.ira.sch.gr/category/grafio-scholikon-drastiriotiton/ όπου έχουν αναρτηθεί οι σχετικοί πίνακες των εγκεκριμένων προγραμμάτων.

Τέλος, προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα σχολικά έτη είναι αναρτημένα στο αποθετήριο προγραμμάτων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου, στον παρακάτω σύνδεσμο http://sxoldra.mysch.gr/s»

Διαφήμιση
Διαφήμιση