HomeHL-GreeceΖέτα Μακρή για τους δασκάλους του σχολείου στον Βόλο: Αν αποδειχθεί, έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις

Ζέτα Μακρή για τους δασκάλους του σχολείου στον Βόλο: Αν αποδειχθεί, έρχονται πειθαρχικές κυρώσεις

«Πώς κάνετε έτσι για μια ζωγραφιά;» είπε η διεύθυνση στους γονείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Απολύτως απαράδεκτα» χαρακτήρισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή τα όσα έγιναν στο σχολείο του Βόλου σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό που υπέστη ένας 7χρονος μαθητής.

Η κα Μακρή μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 υποστήριξε συγκεκριμένα, ότι «αν αποδειχθούν αληθινά τα συγκεκριμένα συμβάντα», αναφερόμενη όχι μόνο στη συμπεριφορά του ανηλίκου δράστη ως αποτέλεσμα της παραμέλησής του από τους δικούς του γονείς, αλλά και στους χειρισμούς της διεύθυνσης της σχολικής μονάδας, πρόκειται για πράγματα που είναι «απολύτως απαράδεκτα».

 «Πώς κάνετε έτσι για μια ζωγραφιά;» είπε η διεύθυνση στους γονείς

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, η διεύθυνση του σχολείου φέρεται να απάντησε στους γονείς του 7χρονου που υπέστη το bullying

όταν εκείνοι της απευθύνθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν: «Πώς κάνετε έτσι για μια ζωγραφιά;» και «Μη δίνετε μεγάλες διαστάσεις στο θέμα, αντιθέτως επιστρέψτε το παιδί σας στην τάξη του να κάνει μάθημα».

«Ούτε θέλουμε βέβαια, αλλά ούτε και μπορούμε να συγκαλύψουμε την υπόθεση»

Η κ. Μακρή πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που τα περιστατικά αποδειχθούν αληθή, δεν θα προκαλέσουν μόνο την αντίδραση των γονέων του θύματος αλλά και της πολιτείας, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων». «Ούτε θέλουμε βέβαια, αλλά ούτε και μπορούμε να συγκαλύψουμε την υπόθεση. Αν όντως οι χειρισμοί της διεύθυνσης ήταν αυτοί, δεν επισύρουν μόνο ποινικές επιπτώσεις, βάσει της υποβληθείσας μήνυσης, αλλά και πειθαρχικές κυρώσεις».

Η διερεύνηση του ζητήματος θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με την κ. Μακρή, και «τον έλεγχο περί του αν ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό άλλοι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, βάσει του προγράμματος, εκείνη την ημέρα και ώρα πραγματοποιούσαν εφημερία στην αυλή».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση