HomeHL-GreeceΘάνατος 50χρονης: «Ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο προκάλεσε την επίθεση των σκύλων» είπε ο κηδεμόνας

Θάνατος 50χρονης: «Ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο προκάλεσε την επίθεση των σκύλων» είπε ο κηδεμόνας

«Βασανίστηκαν από τον θόρυβο κι από φιλικά έγιναν επιθετικά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον θόρυβο που προκάλεσε το αλυσοπρίονο στην αυλή τής 50χρονης φέρεται να απέδωσε ο κηδεμόνας των τριών σκύλων τη θανάσιμη επίθεσή τους στη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή.

«Τα σκυλιά όταν άκουσαν τους οξείς, διαπεραστικούς και εκκωφαντικούς θορύβους του αλυσοπρίονου που κρατούσαν ώρες ένιωσαν μεγάλο κίνδυνο και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περίφραξη για να αντιμετωπίσουν την απειλή και τον κίνδυνο που ένιωσαν», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο 37χρονος, κατά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Κατά τον ίδιο, «βασανίστηκαν από το θόρυβο κι από φιλικά έγιναν επιθετικά», περιγράφεται στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε. «Έσπασαν το πλέγμα στη βάση της περίφραξης από την πλαϊνή πλευρά του οικοπέδου, βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ που ήταν σε απόσταση 100 μέτρων, όπου εξαγριωμένα της επιτέθηκαν. Δεν φταίει ούτε η Ελισάβετ, ούτε ο κηπουρός που ήταν στο βάθος του κήπου» φέρεται να είπε.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ουδέποτε προέβλεψε ότι θα διαφύγουν τα σκυλιά από την περίφραξη, ούτε μπορούσε να προβλέψει ότι θα επιτεθούν σε άνθρωπο. Έτσι, αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εξέφρασε  τα ειλικρινά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Προσφυγή κατά της προφυλάκισης

Αναφερόμενος στα σκυλιά, κατά πληροφορίες, απολογήθηκε ότι τα είχε υιοθετήσει πριν από δύο χρόνια από το δρόμο, καθώς τα είχε βρει σε κακή κατάσταση. «Όμως συνήλθαν και τα είχα διαρκώς φροντισμένα και καλοταϊσμένα. Είχαν δικό τους σπιτάκι και κυκλοφορούσαν μόνο στην αυλή της μονοκατοικίας» είπε.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του 37χρονου, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντολέας του προτίθεται να προσφύγει άμεσα κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, ζητώντας την αντικατάσταση της προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους. Νωρίτερα, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια ο συνήγορος της οικογένειας της 50χρονης, και κατέθεσε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση