HomeHL-WorldΕπιβάτης “φάντασμα” σε αεροπλάνο – Ταξίδεψε χωρίς εισιτήριο, ζήτησε και σοκολάτα

Επιβάτης “φάντασμα” σε αεροπλάνο – Ταξίδεψε χωρίς εισιτήριο, ζήτησε και σοκολάτα

Μυστήριο με επιβάτη που ταξίδεψε χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο από τη Δανία στις ΗΠΑ. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας Ρώσος που πέταξε με αεροπλάνο από τη Δανία στο Λος Άντζελες τον Νοέμβριο χωρίς διαβατήριο ή εισιτήριο είπε στις αμερικανικές αρχές ότι δεν θυμόταν πώς πέρασε την ασφάλεια στην Ευρώπη, σύμφωνα με ομοσπονδιακή καταγγελία που υπέβαλε το FBI.

Ο άνδρας κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για ομοσπονδιακό έγκλημα.

Ο Sergey Vladimirovich Ochigava, 46 ετών, έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου μέσω της πτήσης 931 της Scandinavian Airlines από την Κοπεγχάγη.

Αρχικά είπε στις αρχές ότι άφησε το διαβατήριό του στο αεροπλάνο με το οποίο πετούσε. Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, ένας αξιωματικός της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) δεν μπόρεσε να βρει τον άνδρα στο δηλωτικό πτήσης ή σε άλλες εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις.

Όπως γράφει ο Guardian, ο άνδρας κατηγορήθηκε ως παράνομος επιβάτης σε αεροσκάφος και δήλωσε αθώος σε δίκη που διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου. Η συνέχεια της δίκης του έχει προγραμματιστεί για τις 26 Δεκεμβρίου. Ομοσπονδιακός δημόσιος συνήγορος που εκπροσωπεί τον Ochigava, ο οποίος παρέμεινε υπό κράτηση την Τρίτη, δεν απάντησε σε τηλεφωνικό μήνυμα από το Associated Press, που ζήτησε κάποιο σχόλιο

Ο Ochigava δεν είχε διαβατήριο ή βίζα για να εισέλθει στις ΗΠΑ, αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν ρωσική και ισραηλινή ταυτότητα στα υπάρχοντά του. Ωστόσο, η καταγγελία δεν ανέφερε ποια ήταν η ιθαγένειά του ή αν ήταν διπλής υπηκοότητας. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία που έδειχνε εν μέρει ένα διαβατήριο που περιείχε το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και έναν αριθμό διαβατηρίου αλλά όχι τη φωτογραφία του, είπαν.

Το πλήρωμα πτήσης είπε στους ανακριτές ότι κατά την αναχώρηση της πτήσης, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε μια θέση που υποτίθεται ότι δεν ήταν κατειλημμένη. Μετά την αναχώρηση, συνέχισε να περιφέρεται στο αεροπλάνο, να αλλάζει θέσεις και να προσπαθεί να μιλήσει με άλλους επιβάτες, οι οποίοι τον αγνόησαν, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ζήτησε επίσης δύο γεύματα ενώ οι αεροσυνοδοί σέρβιραν φαγητό στους επιβάτες και φέρεται να προσπάθησε να φάει σοκολάτα που ανήκε στο πλήρωμα καμπίνας.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα αρχεία του Ochigava ενώ τον κρατούσαν στο αεροδρόμιο και συνειδητοποίησαν ότι ήταν λαθρεπιβάτης αφού όλοι οι καταγεγραμμένοι επιβάτες είχαν διεκπεραιωθεί από το τελωνείο. Ο Οτσιγκάβα «έδωσε ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δήλωσης στην CBP ότι άφησε το αμερικανικό διαβατήριό του στο αεροπλάνο», ανέφερε η καταγγελία.

Σε συνέντευξή του στο FBI, ο Ochigava ισχυρίστηκε ότι είχε διδακτορικό στη φιλοσοφία στα οικονομικά καθώς και στο μάρκετινγκ και ότι είχε εργαστεί για τελευταία φορά στη Ρωσία. «Ο Οτσιγκάβα ισχυρίστηκε ότι δεν κοιμόταν για τρεις μέρες και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε», ανέφερε η καταγγελία.

Ο Ochigava φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν ήξερε πώς μπήκε στο αεροπλάνο από την Κοπεγχάγη, δεν ήταν σίγουρος αν είχε εισιτήριο και δεν θυμόταν πώς πέρασε από την ασφάλεια του αεροδρομίου στη Δανία χωρίς κάρτα επιβίβασης.

Ο ρωσικός ιστότοπος ερευνών iStories αναγνώρισε έναν άνδρα με το ίδιο όνομα με τον Οτσιγκάβα, ο οποίος ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ στη Μόσχα. Ο ίδιος άνδρας είχε εγγραφεί ως ιδιοκτήτης γκαλερί που έκλεισε πρόσφατα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Οτσιγκάβα παρέμεινε υπό ομοσπονδιακή κράτηση την Τρίτη και θα δικαστεί στις 26 Δεκεμβρίου.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί ως λαθρεπιβάτης σε αεροσκάφος, κάτι που ο ομοσπονδιακός κώδικας των ΗΠΑ ορίζει ως κακούργημα.

news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση