HomeΚΡΗΤΗΚλειστές αύριο όλες οι υπηρεσίες του δήμου Αγίου Νικολάου

Κλειστές αύριο όλες οι υπηρεσίες του δήμου Αγίου Νικολάου

"Θα είμαστε παρόντες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείου"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης για την στήριξη του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου το οποίο μετά τις συνεχιζόμενες παραιτήσεις – αποχωρήσεις γιατρών και την υπολειτουργία κλινικών τείνει να οδηγηθεί σε λειτουργική παραλυσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των Λασιθιωτών.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί δήλωσε :

“Η υπόθεση της υγείας, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι το πρώτιστο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολεί, έχοντας μάλιστα περάσει έως σήμερα δύσκολες καταστάσεις, όπου φάνηκε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που στηρίζει πάντα τον πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, γεγονός που βιώσαμε ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, όπου οι ιδιωτικές κλινικές, ουσιαστικά λειτούργησαν επικουρικά και ελάχιστα, σηκώνοντας μόνο του το τεράστιο βάρος το αποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει  διάθεση από την κεντρική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό και την οργάνωση της υγείας στην Π.Ε Λασιθίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Γ.Ν.Ν.Α.Ν το οποίο είναι και το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο παροχής υγείας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, ν΄ αποστελεχώνεται και ν΄ απαξιώνεται συνεχώς με ότι αυτό σημαίνει για την περιοχή μας. Θα πρέπει να έχουμε πάντα στην σκέψη μας, ότι ένα σωστό σύστημα υγείας αποτελεί παράγοντα, ποιότητας ζωής, άρα και οι πολυπληθείς επισκέπτες μας, γνωρίζουν, ότι ερχόμενοι στην περιοχή, θα έχουν την πρέπουσα παροχή υπηρεσιών υγείας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν οι κυβερνώντες και να πάρουν τις δέουσες αποφάσεις. Λυπόμαστε ιδιαίτερα που ενώ αρχικά είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση της συμπλήρωσης των υποδομών του νοσοκομείου με μια “μονοκοντυλιά” του Δυπεάρχη ακυρώθηκε από τον σχεδιασμό. Είναι σαφές, ότι στην προσπάθεια που κάνουμε θα πρέπει να βρούμε συμπαραστάτες τους πολιτικούς παράγοντες, της περιοχής, με δεδομένο ότι από το Μεραμπέλο δεν υπάρχει κανείς εκπρόσωπος στη βουλή, ενώ οι άλλες περιοχές διαθέτουν, με ότι συνεπάγεται αυτό”.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του δήμου (παιδικοί σταθμοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διοικητικοί υπάλληλοι)  θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη (14/12), τόνισε ότι όλοι οι δημότες θα πρέπει να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται, δεδομένου ότι το θέμα της υγείας απασχολεί όλους και δυστυχώς – όπως τόνισε –  οι κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν μπορούν ν΄ αντιληφθούν τίποτε άλλο, παρά μόνο την λαϊκή αντίδραση. Για το λόγο αυτό – εξήγησε – θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοϊδη, ότι δεν θα δεχτούμε άλλη απομείωση των δυνατοτήτων του νοσοκομείου και απαιτούμε την στελέχωση με κίνητρα στους γιατρούς , ώστε αυτό που παρουσιάζεται να γίνονται προκηρύξεις και να μην έρχονται γιατροί να σταματήσει επιτέλους! Δεν είναι δυνατόν – επεσήμανε –  να προχωράμε  με παροχές συνεχών επιδοτήσεων και να μην συγκεντρώνονται τα χρήματα αυτά, ώστε να στηριχθεί το ΕΣΥ. Με αυτούς τους πόρους θα προσφέρει πολύ περισσότερα στον απλό πολίτη,  από την μικρή ενίσχυση που παίρνει ανά μήνα και που δίνει πολλαπλάσια στους ιδιώτες γιατρούς για να μπορέσει ν΄ αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, υπενθύμισε ότι σε παλαιότερο συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, με πρωτοστάτη τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου Νεκτάριο το νοσοκομείο πήρε “παράταση ζωής”, ενώ σήμερα σήμερα καλούμαστε να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε την οργάνωση και στελέχωση του, ώστε να παρέχει σωστές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση