HomeCity GuideΈνωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου: Λίγο πριν τις γιορτές πάμε… κουκλοθέατρο

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου: Λίγο πριν τις γιορτές πάμε… κουκλοθέατρο

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί  μικρούς και μεγάλους στην παράσταση της ομάδας ΚΟΥΚΛΟ στο έργο της Φρόσως Χατόγλου «Το μεγάλο κανόνι» το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με συμβολική είσοδο 2€ ανά άτομο. Θα πραγματοποιηθούν δυο παραστάσεις 5:00μμ και 6:30μμ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μέσα σε αυτές τις γιορτινές μέρες θελήσαμε ως Ένωση Γονέων να προσφέρουμε με πολύ χαμηλό εισιτήριο σε παιδιά και γονείς μια όμορφη παράσταση κουκλοθέατρου, με αντιπολεμικά και φιλειρηνικά μηνύματα. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και θα γίνει με την τεχνική του μαύρου θεάτρου. ΔΕΝ θα υπάρξει προπώληση ούτε και αριθμημένες θέσεις στα εισιτήρια ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6977000356 & 6934879506».

16-12-2023

Λίγα λόγια για την παράσταση

Δύο λόγια για την παράσταση από τους ΚΟΥΚΛΟ: «Το “Κανόνι της Ειρήνης” γεννήθηκε 45 χρόνια πριν. Μεγάλωσε μαζί με πολλές γενιές παιδιών, πήγε σε όλα τα σχολεία, ταξίδεψε στο εξωτερικό, βραβεύτηκε και συνεχίζει ακόμη να έχει παντού φίλους, μικρούς και μεγάλους. Μετά από τόσα χρόνια, η συγγραφέας του, η Φρόσω Χατόγλου, του δίνει μια νέα ζωή, μέσα από τις παραστάσεις του Κουκλοθεάτρου Κρήτης.

Πως βρέθηκε ένα τεράστιο και

σκουριασμένο κανόνι στη μέση ενός

Λιβαδιού; Και γιατί όλα τα ζώα και τα

φυτά το..τρέμουν; Ο Λαγός και ο

Ποντικός το φοβούνται και μόνο που το

βλέπουν..! Ο αέρας όμως και η βροχή,

έφεραν την νεογέννητη Μαργαρίτα

δίπλα στον κύριο Κανόνη. Θα καταφέρει

η τοσοδούλα Μαργαρίτα να τον

αντιμετωπίσει;

Η Μαργαρίτα, το Κανόνι, ο Ήλιος, το Φεγγάρι και οι άλλοι φίλοι τους θα “ζωντανέψουν” πάνω στην Κουκλοθεατρική σκηνή, στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα για τη δύναμη της Αγάπης, που νικά το κακό, της Ειρήνης, που “μάχεται” τον πόλεμο, της Φύσης που επιμένει και αντιστέκεται στην καταστροφή.

Το Κανόνι της Ειρήνης θα ηχήσει ξανά!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση