HomeΕΛΛΑΔΑ«Επική» ήττα για την Google από την εταιρεία του Fortnite

«Επική» ήττα για την Google από την εταιρεία του Fortnite

H Epic κέρδισε δίκη για το play store. Ισχυρίστηκε ότι λειτουργούσε ως παράνομο μονοπώλιο. Η Google μαζί με την Apple λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα εφαρμογών στον κόσμο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εταιρεία παραγωγής του «Fortnite», Epic Games, κέρδισε τη δίκη έναντι της Google της Alphabet. Οπως μεταδίδει το Reuters, ισχυρίστηκε ότι το κατάστημα εφαρμογών Play λειτουργούσε ως παράνομο μονοπώλιο, σε μια απόφαση που αν κρατήσει, θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρη την οικονομία του app store.

Η αγωγή της Epic έχει διαρκέσει πάνω από ένα μήνα. Κατηγόρησε την Google ότι έλαβε μέτρα για να αποτρέψει τους ανταγωνιστές και χρεώνει αδικαιολόγητα υψηλά τέλη έως και 30% στους προγραμματιστές εφαρμογών. Το δικαστήριο τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει τις εργασίες για τα ένδικα μέσα που θα εφαρμόσει.

 Η απόφαση σηματοδοτεί μια εκπληκτική ήττα για την Google, η οποία μαζί με την Apple λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα εφαρμογών στον κόσμο.

Εάν παραμείνει η απόφαση, έχει τη δυνατότητα να δώσει στους προγραμματιστές μεγαλύτερη επιρροή σχετικά με τον τρόπο διανομής των εφαρμογών τους και τον τρόπο με τον οποίο επωφελούνται από αυτές.

Η Google είπε ότι θα ασκήσει έφεση. «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το επιχειρηματικό μοντέλο Android και να παραμένουμε βαθιά αφοσιωμένοι στους χρήστες, τους συνεργάτες μας και το ευρύτερο οικοσύστημα Android», δήλωσε ο Wilson White, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων και δημόσιας πολιτικής της Google

Διαφήμιση
Διαφήμιση