HomeHL-WorldΗΠΑ: Υπάλληλος της Google ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέχρι θανάτου – Τον βρήκαν πασαλειμμένο με αίματα

ΗΠΑ: Υπάλληλος της Google ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέχρι θανάτου – Τον βρήκαν πασαλειμμένο με αίματα

Η κινεζική εφημερίδα «World Journal» συνδέει τη δολοφονία με τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις της Google

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας υπάλληλος της Google, ο οποίος ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέχρι θανάτου μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Ο 27χρονος Liren Chen βρέθηκε μέσα στο σπίτι, από τους αστυνομικούς, σε κατατονική κατάσταση, με ένα πρησμένο μάτι και ένα μελανιασμένο χέρι, ενώ λίγα μέτρα μακριά κείτονταν το άψυχο σώμα της γυναίκας του.

Το άγριο έγκλημα εκτυλίχθηκε στην πόλη Σάντα Κλάρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Google.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ζευγαριού έπειτα από κλήση ενός κοινού φίλου τους, ο οποίος είχε αρχίσει να ανησυχεί καθώς κανένας από τους δύο δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Όταν αποφάσισε να πάει στο σπίτι, είδε από το παράθυρο τον Chen «ακίνητο στα γόνατα, με τα χέρια ψηλά και να κοιτά στο κενό».

Η αστυνομία μπήκε μέσα και βρήκε τη σύζυγό του νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου ακριβώς πίσω από το σημείο όπου ο Chen είχε γονατίσει, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τον είδε ο φίλος του από το παράθυρο

Είχε υποστεί σοβαρά τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι. Τα ρούχα, τα πόδια, τα χέρια και τα χέρια του 27χρονου ήταν «πασαλειμμένα με αίμα» και τα χέρια του ήταν γεμάτα γρατσουνιές, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο Chen κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά η απαγγελία κατηγοριών αναβλήθηκε επειδή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του – που αναγνωρίστηκε από πολλά μέσα ως Xuanyi Yu – εργάζονταν για τη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από αυτό που συνέβη στην Xuanyi», δήλωσε η εκπρόσωπος της Google Bailey Tomson.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε αυτούς και στους συναδέλφους που επεξεργάζονται αυτή την τραγική είδηση».

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Chen ήταν μηχανικός λογισμικού.

Τόσο η Yu όσο και ο Chen σπούδασαν στην Κίνα στο Πανεπιστήμιο Tsinghua και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο.

Η σοκαριστική δολοφονία έγινε εθνική είδηση στην Κίνα και κατέληξε στην πρώτη σελίδα της The World Journal, της μεγαλύτερης κινεζικής εφημερίδας στις ΗΠΑ, η οποία ανέδειξε ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι η δολοφονία συνδέεται με τον πρόσφατο γύρο γενναίων απολύσεων της Google.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση