HomeHL1-EconomyΑντίστροφη μέτρηση για τα χριστουγεννιάτικα «καλάθια»

Αντίστροφη μέτρηση για τα χριστουγεννιάτικα «καλάθια»

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται η αγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς αρχίζει να κινείται από σήμερα η αγορά καθώς τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα ενώ μέσα στην εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα τα δύο «καλάθια» που θα εφαρμοστούν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ξεκινά το «Καλάθι των Χριστουγέννων», ένα διευρυμένο ουσιαστικά «Καλάθι του νοικοκυριού», στο οποίο προστίθενται 6 κατηγορίες τροφίμων με αυξημένη εποχική ζήτηση, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Περιλαμβάνει, από την κατηγορία των κρεάτων τη γαλοπούλα, το αρνί και το κατσίκι, καθώς το χοιρινό και το κοτόπουλο βρίσκονται ήδη στο μόνιμο «Καλάθι του νοικοκυριού», από χριστουγεννιάτικα γλυκά το τσουρέκι και τη βασιλόπιτα καθώς επίσης και τη σοκολάτα. Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι «οι καλύτερες δυνατές τιμές για το γιορτινό τραπέζι».

Δύο μέρες αργότερα, στις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Άη Βασίλη» το οποίο, όπως και πέρσι, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις που πωλούν παιχνίδια και έχουν ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ αλλά και εθελοντικά από όσες το επιθυμούν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διευκολύνει τις αγορές των καταναλωτών για τα χριστουγεννιάτικα δώρα των μικρών παιδιών.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους ένα τουλάχιστον προϊόν από καθεμία από τις κατηγορίες παιχνιδιών που διαμορφώνει το υπουργείο Ανάπτυξης -επιτραπέζια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια – και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή. «Για τα προϊόντα που θα ενταχθούν στο καλάθι, θα εφαρμόζεται ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία και θα ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους τους», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή.

Cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση