HomeHL-9Τρομάζουν οι ανατιμήσεις: Σε ποια προϊόντα των σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατακόρυφα η τιμή

Τρομάζουν οι ανατιμήσεις: Σε ποια προϊόντα των σούπερ μάρκετ αυξήθηκε κατακόρυφα η τιμή

Στα «κάγκελα» τα νοικοκυριά λόγω ακρίβειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές στα βασικά καταναλωτικά αγαθά που αγοράζουν οι πολίτες από τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN στην αγορά και έρευνα που πραγματοποιεί από τον Νοέμβριο του ’23.

Συγκεκριμένα, το κόστος 21 προϊόντων πρώτης ανάγκης αποτυπώνει την αποκαρδιωτική κατάσταση των συνεχών αυξήσεων. Καλάθι που κόστιζε 86 ευρώ, η τιμή του σήμερα ανέρχεται στα 96 ευρώ. Η τιμή γνώρισε αύξηση σε 15 από τα 21 προϊόντα.

«Καίνε» οι ανατιμήσεις

Πλέον, οι καταναλωτές αναγκάζονται να αγοράσουν μόνο τα απαραίτητα πηγαίνοντας στα σούπερ μάρκετ. Οι ανατιμήσεις στα ράφια «καίνε» τους προϋπολογισμούς των οικογενειών. Δεν είναι λίγοι που πληρώνουν ακόμα και 100 ευρώ την εβδομάδα.

Για παράδειγμα, ένας χυμός πορτοκάλι από 2,60 ευρώ την 28η Νοεμβρίου «εκτινάχθηκε» στα 3,65 ευρώ. Ακόμη, οι ανατιμήσεις στα τυριά δεν έχουν τέλος. Φέτα γνωστής εταιρείας 400 γραμμαρίων, από 5,65 ευρώ ανεβαίνει στα 5,74 ευρώ.

Zαμπόν μπούτι σε φέτες, 160 γραμμαρίων από 1,93 ευρώ την 28η Νοεμβρίου «εκτινάσσεται» σήμερα στα 3,14 ευρώ. Μεγάλη είναι και η αύξηση στα αυγά. Τα 6 τεμάχια από 3,08 ευρώ μέσα σε λίγους μήνες πήγαν στα 3,69 ευρώ. Επίσης, κλασσικό αποσμητικό από 4,84 πήγε στα 5,36.

Πάντως, δεν λείπουν και οι αισιόδοξοι που πιστεύουν ότι τα μέτρα που ψηφίσθηκαν κατά της ακρίβειας πριν από μερικές εβδομάδες, θα φέρουν μείωση των τιμών στα ράφια.

newsbomb.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση