HomeHL-CultureΜα πού εξαφανίστηκαν; 10 μυστήρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Διάσημοι άνθρωποι και εμβληματικά αντικείμενα, που άνοιξε η γη και τα κατάπιε

Μα πού εξαφανίστηκαν; 10 μυστήρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Διάσημοι άνθρωποι και εμβληματικά αντικείμενα, που άνοιξε η γη και τα κατάπιε

Και UFO στον Πόλεμο; Γιατί όχι;Και UFO στον Πόλεμο; Γιατί όχι;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια από τις πανάκριβες Υδρογείους του Χίτλερ, έπεσε στα χέρια των Σοβιετικών· η εμβληματική του Γραφέιου του αναζητείται ακόμα…

Διαβάζεις και σου ξεφεύγει αβίαστα μια φράση: «μα πού εξαφανίστηκαν;»… Διάσημοι άνθρωποι και εμβληματικά αντικείμενα, χάθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μυστηριωδώς και κάποιοι ψάχνουν ακόμα!

2ca4da97-ce89-47d8-a065-b3a699cffdd6

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τρόχισε το δρεπάνι του Χάρου κι εκατομμύρια ψυχές σύρθηκαν στον άλλο κόσμο· πόλεις ερήμωσαν, κτήρια γκρεμίστηκαν, χωριά κάηκαν και η Γη, για χρόνια πολλά, περιστρεφόταν γύρω από τη δίνη του ολέθρου. Και δεν ήταν μόνο αυτά… Πολλοί διάσημοι άνθρωποι, μετά το τέλος του Πολέμου χάθηκαν και δεν τους ξαναείδε ανθρώπου μάτι και αντικείμενα με ξεχωριστή σημασία, κάπου παράπεσαν στις… ρωγμές που προκάλεσε η καταστροφή και εξαφανίστηκαν… Μα που πήγαν, θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση; Έλα ντε…

 

Πού χάθηκε η διάσημη ξύλινη υδρόγειος σφαίρα που στόλιζε το Γραφείο του Χίτλερ; Τι απέγινε ο Ραούλ Βάλενμπεργκ, ο Σουηδός διπλωμάτης που έσωσε χιλιάδες Εβραίους από τον θάνατο;

Ο Μάρτιν Μπόρμαν, ο «αντ’ αυτού» του Φίρερ; Άνοιξε η γη και τον κατάπιε; Φράσεις με ερωτηματικά, που παραμένουν αναπάντητες. Για να θυμηθούμε κάποια απολεσθέντα αντικείμενα και ανθρώπους που πέρασαν, πρωταγωνίστησαν κι έφυγαν από την… πίσω πόρτα προς τη σκοτεινή ανωνυμία…

Οι Σοβιετικοί βρήκαν μια υδρόγειο σφαίρα, αλλά…Οι Σοβιετικοί βρήκαν μια υδρόγειο σφαίρα, αλλά…

  1. Η ξύλινη υδρόγειος σφαίρα του Χίτλερ… έκανε φτερά

Η τεράστια ξύλινη υδρόγειος σφαίρα που ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ έγινε διάσημη από την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν ο «Μεγάλος Δικτάτωρ». Αυτό το υπερμέγεθες εμβληματικό αντικείμενο, ωστόσο, εξαφανίστηκε μετά τον Πόλεμο. Η ξύλινη υδρόγειος είχε χαραγμένο σε μεταλλική πλάκα: «Columbus Globe for State and Industry Leaders of the Fuhrer Globe» και είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για τον Χίτλερ, που μάλιστα τη θεωρούσε ως ένα από τα ανεκτίμητα υλικά αγαθά της ζωής του. Ο Χίτλερ είχε δύο υδρογείους σφαίρες, οι οποίες είχαν ξύλινες βάσεις, κατασκευασμένες από το εργοστάσιο Columbus· εκείνη που βρισκόταν στα Γραφείο στην Καγκελαρία του Ράιχ, που δεν εντοπίστηκε ποτέ από τους Συμμάχους και ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται.

Ο Λαβρέντι Μπέρια, ο σοβιετικός (τότε) υπουργός Εσωτερικών, ήταν ο πρώτος που μπήκε στην Καγκελαρία μετά την κατάληψη του Βερολίνου από τον Κόκκινο Στρατό· πιστεύεται ότι θα μπορούσε να είχε πάει την υδρόγειο στα κεντρικά γραφεία της Lubyanka, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε αυτή η φήμη. Ένας αμερικανός στρατιώτης βρήκε μια υδρόγειο σφαίρα που ανήκε στον Χίτλερ, στη Φωλιά του Αετού κοντά στις Βαυαρικές Άλπεις, αλλά ήταν πολύ μικρή για να είναι η διάσημη «Fuhrer Globe».

Εκείνη η υδρόγειος σφαίρα που πήρε ο αμερικανός στρατιώτης πουλήθηκε σε τιμή 100.000 δολαρίων το 2007· η υδρόγειος σφαίρα του Χίτλερ παραμένει άφαντη.

Ο Ραούλ Βάλενμπεργκ έκανε το καλό, αλλά τον βρήκε το κακό…Ο Ραούλ Βάλενμπεργκ έκανε το καλό, αλλά τον βρήκε το κακό…

  1. Ο Σουηδός «Σίντλερ» Ραούλ Βάλενμπεργκ ακόμα αναζητείται

Ο Ραούλ Βάλενμπεργκ, ένας Σουηδός επιχειρηματίας, θεωρήθηκε ανθρωπιστής – ήρωας που φρόντισε για την απελευθέρωση Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου· συνελήφθη από τους Σοβιετικούς το 1945 και από τότε αγνοείται η τύχη του. Ο Βάλενμπεργκ διέσωσε έως και 60.000 Εβραίους στην Ουγγαρία παρέχοντας τους καταφύγιο και πλαστά διαβατήρια. Όταν οι Σοβιετικοί προέλαυναν στην Ανατολική Ευρώπη ο Βάλενμπεργκ, συνελήφθη στην Βουδαπέστη από τον Κόκκινο Στρατό ως ύποπτος για κατασκοπεία· φέρεται να πέθανε στη φυλακή Lubyanka το 1947. Σύμφωνα με σοβιετικές πηγές, η εξήγησή ήταν η εξής:

«Ο Βάλενμπεργκ πέθανε ξαφνικά στο κελί του πιθανότατα από καρδιακή προσβολή».

Ουδείς θεωρεί αληθή αυτή την εξήγηση. Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε το 1991 να ερευνηθεί ο θάνατος του Βάλενμπεργκ. Η έρευνά διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας πιθανότατα εκτελέστηκε με χορήγηση δηλητηρίου C-2 στη φυλακή το 1947. Έχουν ακουστεί πολλά:

κάποιοι λένε ότι πυροβολήθηκε το 1947, άλλοι ισχυρίζονται ότι δηλητηριάστηκε και άλλοι ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Κάποιοι κρατούμενοι, ωστόσο, μέχρι το 1987 ισχυρίζονται ότι μίλησαν με τον Βάλενμπεργκ· αυτοί διατείνονται ότι παρέμεινε έγκλειστος επί 40 χρόνια. Ουδείς από αυτούς τους ισχυρισμούς αποκαλύπτει το τι ακριβώς συνέβη στον Σουηδό.

Και UFO στον Πόλεμο; Γιατί όχι;Και UFO στον Πόλεμο; Γιατί όχι;

  1. Τα Foo Fighters παρακολουθούσαν τον Πόλεμο

Ο όρος Foo Fighters χρησιμοποιήθηκε από τους πιλότους αεροσκαφών των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να περιγράψει άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ή μυστηριώδη φαινόμενα που παρατηρούνταν στους ουρανούς τόσο πάνω από το θέατρο επιχειρήσεων της Ευρώπης όσο και του Ειρηνικού. Υπήρχαν Foo Fighters;

Ο όρος δεν αναφερόταν μόνο σε UFO που εντοπίστηκαν στα πεδία των μαχών, ίσχυε επίσης για εναέρια ασυνήθιστα φαινόμενα.

Οι Δυτικοί πίστευαν ότι τα Foo Fighters ήταν μυστικά κατασκοπευτικά όπλα των Ναζί. Η «Robertson Panel», μια επιστημονική ερευνητική ομάδα, συστήθηκε τον Ιανουάριο του 1953 για να προσδιορίσει το τι ακριβώς ήταν στην πραγματικότητα όλη αυτή η υπόθεση και παρόλο που κατατέθηκαν πολλές μαρτυρίες, δεν κατέληξαν σε καμιά πειστική απάντηση. Γενικά θεώρησαν τα Foo Fighters ως καιρικά φαινόμενα…

  1. Πέντε αεροπλάνα πού να κρυφτούν πια;

Η ιστορία τους έχει τον τίτλο: Το Χαμένο Σμήνος. Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 1945 όταν εξαφανίστηκαν πέντε μαχητικά αεροπλάνα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών της Φλόριντα. Η αιτία της εξαφάνισης αποδόθηκε σε μηχανικά και ανθρώπινα λάθη. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του Ναυτικού, οι ευθύνες βάρυναν τον επικεφαλής της «Πτήσης 19» υποπλοίαρχο Τέιλορ, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του, με συνέπεια όλο το σμήνος να καταλήξει στα άγρια νερά του Ατλαντικού, ελλείψει καυσίμων.

Το Χαμένο Σμήνος είναι μια από τις πιο γνωστές ιστορίες μυστηρίου που έχει απασχολήσει επιστήμονες και μη μέχρι σήμερα. Μιάμιση ώρα μετά την απογείωση των αεροσκαφών, ο Τέιλορ επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον υποπλοίαρχο Ρόμπερτ Κοξ, που ήταν επικεφαλής ενός άλλου σμήνους και τον ενημέρωσε ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τις πυξίδες και στη συνέχεια του είπε ότι τελειώνουν τα καύσιμα και πέφτουν στη θάλασσα.

Επί πέντε ημέρες το αμερικανικό ναυτικό ερευνούσε τη θαλάσσια περιοχή για να εντοπίσει τα συντρίμμια των αεροσκαφών. Συνολικά 300 λέμβοι και αεροπλάνα αναζητούσαν τα ίχνη τους, ωστόσο δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος.

 

  1. Η σημαία-σύμβολο «Blutfahne» με την αιματοβαμμένη Σβάστικα

Ένα ιερό αντικείμενο που αγαπούσε ο Χίτλερ, ήταν η θρυλική αιματοβαμμένη ναζιστική σημαία «Blutfahne». Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε σχεδιάσει τη σημαία με τη σβάστικα, που έγινε το σύμβολο των Ναζί. Η κόκκινη σημαία με τον λευκό κύκλο και τη σβάστικα στο κέντρο πρωτοεμφανίστηκε στη διάρκεια της απόπειρας του Πραξικοπήματος της Μπιραρίας στο Μόναχο το 1923, όπου ματώθηκε. Όταν η αστυνομία του Μονάχου άνοιξε πυρ εναντίον των Ναζί, ο σημαιοφόρος χτυπήθηκε και έπεσε με τη σημαία· ένας άλλος άνδρας των SA που στεκόταν πλάι στη σημαία χτυπήθηκε από σφαίρες και ξεψύχησε πάνω της αφήνοντας στη σημαία το αίμα του. Ο Χίτλερ κράτησε αργότερα τη σημαία ως κομμάτι μνήμης εκείνης της ημέρας.

Ο Χίτλερ κρατούσε την «ιερή σημαία» κάθε χρόνο στις συγκεντρώσεις του στη Νυρεμβέργη. Το Λάβαρο των Ναζί φυλασσόταν στο Μόναχο στο Brown House, που ήταν η έδρα του Ναζιστικού Κόμματος· τελευταία φορά εμφανίστηκε δημόσια στην τελετή εισαγωγής του Χάινριχ Χίμλερ στο Volkssturm τον Οκτώβριο του 1944. Οι Σύμμαχοι θεωρούν ότι η σημαία καταστράφηκε κατά τους βομβαρδισμούς του Μονάχου. Πολλοί όμως ισχυρίζονται ότι η σημαία υπάρχει και κάποιος την έχει φυλάξει. Τελικά, παντού υπάρχει ένας μύθος…

  1. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Περλ Χάρμπορ χωρίς πιλότο!

Οι ιστορίες για αεροπλάνα-φαντάσματα είναι πολλές και οι περισσότερες σχετίζονται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος P-40 που απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τους Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ, προσγειώθηκε στις ΗΠΑ έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επίθεση, αλλά μέσα δεν βρέθηκε πιλότος!

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1942, ένα αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο, που κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ από την Ιαπωνία, εντοπίστηκε στα αμερικανικά ραντάρ. Δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο. Οι πιλότοι ανέφεραν ότι το αεροπλάνο ήταν ένα P-40 που είχε τρύπες από σφαίρες στο πλάι, το σύστημα προσγείωσης ήταν απενεργοποιημένο και ο πιλότος ήταν αιμόφυρτος σωριασμένος στο πιλοτήριο.

Οι πιλότοι είπαν επίσης ότι, ο πιλότος κάποια στιγμή σηκώθηκε και κούνησε το χέρι του, λίγες στιγμές πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί. Στο έδαφος διαπιστώθηκε ότι πιλότος δεν υπήρχε και το ημερολόγιο του αεροπλάνου είχε καταγεγραμμένο ότι είχε φύγει από το Μιντανάο, ένα νησί 1.300 μίλια μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το μυστήριο παραμένει άλυτο.

Πού χάθηκαν οι Βρετανοί του Άουσβιτς;Πού χάθηκαν οι Βρετανοί του Άουσβιτς;

  1. Η κρυμένη λίστα με τους 17 βρετανούς του Άουσβιτς

Έξι δεκαετίες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε ένας κατάλογος που περιείχε τα ονόματα 17 βρετανών στρατιωτών που κρατούνταν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Ο κατάλογος βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών το 2009. Το ερώτημα έγινε ποιοι ήταν οι στρατιώτες της λίστας. Όσο κι αν αναζητήθηκαν στοιχεία γι’ αυτούς δεν βρέθηκε το παραμικρό.

Ο κατάλογος με τα ονόματα είχε επίσης καταγεγραμμένες και γερμανικές λέξεις, όπως «ποτέ», «τώρα» και «από τότε», κάτι που έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι οι στρατιώτες ήταν μέλη βρετανικής μεραρχίας SS που είχαν επανδρώσει οι Ναζί με Ιρλανδούς και Βρετανούς ακροδεξιούς, αλλά και αιχμαλώτους της Κοινοπολιτείας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αν και ουδείς έχει πειστικές απαντήσεις για τη λίστα του Άουσβιτς, αυτή ήταν πολύ καλά κρυμμένη, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν έπρεπε να βρεθεί ποτέ.

  1. Το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο της Μεγάλης Αικατερίνης

Οι Ναζί έκλεψαν το «όγδοο θαύμα» του κόσμου, όπως αποκαλείτο το ρωσικό «Amber Room» ή στα ελληνικά Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο. Τι ήταν το «Amber Room»; Ένας θάλαμος στο παλάτι της τσαρίνας Μεγάλης Αικατερίνης, το Tsarskoye Selo στην Αγία Πετρούπολη, που είχε κατασκευαστεί τον 18ο αιώνα στην Πρωσία.

Το δωμάτιο είχε κεχριμπαρένιους τοίχους με καθρέφτες από φύλλα χρυσού και χρυσά ανάγλυφα. Μετά τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, οι Ρώσοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν τους θησαυρούς τέχνης μέσα και γύρω από το Λένινγκραντ (σήμερα Αγία Πετρούπολη) για να τους ασφαλίσουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επρόκειτο να αποσυναρμολογήσουν και το «Amber Room», αλλά τα κομμάτια του δωματίου είχαν χάσει την ελαστικότητά τους με τον καιρό και άρχισαν να καταρρέουν καθώς αφαιρούνταν.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, οι Ρώσοι προσπάθησαν να το καμουφλάρουν τοποθετώντας ταπετσαρία πάνω στους πολύτιμους τοίχους, αλλά οι Γερμανοί το αντιλήφθηκαν αμέσως: υπό την επίβλεψη δύο ειδικών, στρατιώτες αποσυναρμολόγησαν το «Amber Room» μέσα σε 36 ώρες και στη συνέχεια το μετέφεραν στο Konigsberg στην Ανατολική Πρωσία. Τον Ιανουάριο του 1945, όταν ο Κόκκινος Στρατός πλησίαζε στο Konigsberg, ο Χίτλερ διέταξε την απομάκρυνση όλων των θησαυρών από την πόλη. Ωστόσο, κάποιος Έριχ Κοχ, ο υπεύθυνος στο Konigsberg εγκατέλειψε την περιοχή αφήνοντας πίσω του το «Amber Room».

Η πόλη βομβαρδίστηκε τον Αύγουστο του 1944 και ό,τι απέμεινε όρθιο ισοπεδώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό τον Απρίλιο του 1945.

Είναι πιθανό ότι το «Amber Room» καταστράφηκε. Μετά τον Πόλεμο, υπήρξαν αρκετές αναφορές για ανθρώπους που κατείχαν κομμάτια του «Amber Room». Πολλοί μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι ολόκληρο το δωμάτιο φορτώθηκε στο «Wilhelm Gustloff», ένα γερμανικό επιβατηγό πλοίο, τον Ιανουάριο του 1945, το οποίο αργότερα βυθίστηκε από σοβιετικό υποβρύχιο.

Το 2004, δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι-ερευνητές κατέληξαν στο ότι το «Amber Room» καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Το 1979, η Σοβιετική Ένωση ανέθεσε να κατασκευαστεί ένα αντίγραφο του «Amber Room» στο Tsarskoye Selo. Χρειάστηκαν 24 χρόνια για να ολοκληρωθεί και τώρα είναι επισκέψιμο από το κοινό. Επίσης μια μικρογραφία του Amber Room υπάρχει κοντά στο Βερολίνο.

  1. Ο Νο2 Ναζί Μάρτιν Μπόρμαν εξαϋλώθηκε…

Τι απέγινε ο Μάρτιν Μπόρμαν; Ο Ναζί, επικεφαλής της Καγκελαρίας και εκπρόσωπος του Κόμματος, αλλά και προσωπικός γραμματέας του Αδόλφου Χίτλερ, μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο ισχυρότερος άνδρας στο Γ’ Ράιχ, μετά τον Χίτλερ.

Ο Χίτλερ υπαγόρευσε την πολιτική του διαθήκη στον Μπόρμαν, την οποία προσυπέγραψε ο τελευταίος την άνοιξη του 1945 στο καταφύγιο, στο Βερολίνο. Ο Μπόρμαν επίσης επέβλεψε την καύση του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν.

Γράφει ο καλός συνάδελφος Νίκος Μποζιονέλος στον ιστότοπό του nbozionelos.gr: «Οι απόψεις για το τέλος του Μπόρμαν είναι διχασμένες. Σύμφωνα με τον Άρτουρ Άξμαν, αρχηγό της χιτλερικής νεολαίας, που ήταν στην ίδια ομάδα με τον Μπόρμαν, στους δρόμους του Βερολίνου, προσπαθώντας να διαφύγουν, συνάντησαν μια μικρή ομάδα γερμανικών τεθωρακισμένων και έκτοτε χωρίστηκαν, αργότερα βρήκε τον Μπόρμαν νεκρό: είτε είχε πυροβοληθεί είτε είχε αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τον οδηγό του Χίτλερ, Έριχ Κέμπκα, ο Μπόρμαν σκοτώθηκε από έκρηξη του άρματος που ακολουθούσε και καλυπτόταν πίσω του, όταν αυτό χτυπήθηκε.

»Ο ίδιος ο Κέμπκα υπέστη προσωρινή τύφλωση από την έκρηξη και, όταν κατάφερε να ξαναδεί, διέκρινε το πτώμα του Μπόρμαν. Πολλοί, ωστόσο, πίστευαν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεταν ψευδώς, θέλοντας να καλύψουν τη διαφυγή του διαδόχου του Χίτλερ. Το 1946 αναφέρθηκε ότι ο Μάρτιν Μόρμαν είχε θεαθεί σε ένα μοναστήρι του Τιρόλο, άλλοι είπαν ότι είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αργεντινή. Οι φήμες δεν επαληθεύτηκαν ποτέ. Η μη ανεύρεση του πτώματός του, ωστόσο, δεν εμπόδισε την ερήμην καταδίκη του σε θάνατο στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Το 1963 ένας συνταξιούχος υπάλληλος του ταχυδρομείου, ο Άλμπερτ Κρούμνοφ, ανέφερε στην αστυνομία ότι περί τις 8 Μαΐου 1945 οι Σοβιετικοί είχαν διατάξει αυτόν και τους συναδέλφους του να θάψουν δύο πτώματα που είχαν βρεθεί κοντά στην σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στο σταθμό Λέρτερ. Ένας από τους νεκρούς φορούσε στολή της Βέρμαχτ, και ο άλλος μόνο το εσώρουχό του. Η εκσκαφή στις 20-21 Ιουλίου του 1965 στο σημείο που είχαν υποδείξει ο Κρούμνοφ και ο Άξμαν, δεν απέδωσαν. Όμως, στις 7 Δεκεμβρίου 1972, εργάτες που δούλευαν κοντά στο σταθμό Λέρτερ στο Δυτικό Βερολίνο, μόλις 12 μέτρα από το σημείο που ο Κρούμνοφ είχε ισχυριστεί ότι είχε θάψει τα πτώματα, βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα. Κατά την αυτοψία, βρέθηκαν θραύσματα κρυστάλλων στα σαγόνια και των δύο σκελετών, κάτι που υποδήλωνε ότι τα άτομα εκείνα αυτοκτόνησαν με κάψουλα υδροκυανίου για την αποφυγή της σύλληψης.

»Τα οδοντιατρικά αρχεία που ανακατασκεύασε από μνήμης το 1945 ο Δρ. Ούγκο Μπλάτσκε αναγνώρισαν έναν από τους σκελετούς ως αυτόν του Μπόρμαν, ενώ μια εμφανής ζημιά στην κλείδα συμφωνούσε με τις αναφορές των γιων του για αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε το 1939.Τα υπολείμματα αναγνωρίστηκαν με βεβαιότητα ως αυτά του Μπόρμαν το 1998, όταν οι γερμανικές αρχές διέταξαν γενετική εξέταση θραυσμάτων του κρανίου».

Οι αμετανόητοι νοσταλγοί, όμως θέλουν τον Μάρτιν Μπόρμαν να έχει διαφύγει στην Νότια Αμερική έχοντας πλάι του έναν κυρτόσωμο τύπο με φρεσκοξυρισμένο μουστάκι… Τι, όχι;

  1. Ο κρυμμένος θησαυρός του Στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ

Οι κρυμμένοι θησαυροί είναι ένας θρύλος που ακολουθεί κάθε πόλεμο. Στην ελληνική επαρχία, για παράδειγμα, οι ντόπιοι κυνηγοί, στα βουνά που έδρασαν Αντάρτες, δεν κοιτάζουν τον ουρανό, αλλά στο έδαφος, αναζητώντας λίρες…

Λέγεται λοιπόν ότι, αμύθητοι θησαυροί είχαν κρυφτεί από τον Στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, την Αλεπού της Ερήμου σε μια υποβρύχια σπηλιά. Ένας από τους πιο προβεβλημένους και αγαπητούς στον Χίτλερ (μέχρι που κατηγορήθηκε ότι αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει) γερμανούς αξιωματικούς, προσπάθησε να κρύψει θησαυρούς προβλέποντας το χειρότερο που κατέφθανε σαν τυφώνας το 1944.

Εικάζεται ότι, ο Ρόμελ έδωσε σε τέσσερις βατραχάνθρωπους των SS έξι μεγάλα χαλύβδινα κιβώτια από πυρομαχικά που περιείχαν χρυσό, ασήμι, έργα τέχνης, πολύτιμους λίθους και κοσμήματα που έπρεπε να κρύψουν κάπου κάτω από τη θάλασσα. Αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πού βρίσκεται, κάποιοι θεωρούν ότι θα μπορούσαν να έχουν κρυφτεί σε ένα από τα πολλά σπήλαια που βρίσκονται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Κορσικής.

Ο θησαυρός- λέγεται ότι- αποτιμάται σε πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Ερευνητές από τη Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν μια φωτογραφία γερμανού στρατιώτη με τους γονείς του και είχε έναν κωδικό στο πίσω μέρος, που πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στον χαμένο θησαυρό του Ρόμελ. Εικάζεται ότι οι συντεταγμένες δείχνουν ακριβώς έξω από την παραλία Marana, η οποία απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το λιμάνι της Μπαστιά στην Κορσική.

Επίσης κάποιοι επιμένουν να ψάχνουν το Χρυσό Τρένο, το βαγόνι όπου φόρτωσαν οι Ναζί αμύθητης αξίας αντικείμενα Εβραίων, που τροχιοδρομεί στα βάθη της ομίχλης του θρύλου… Και στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι ψάχνουν τη χρυσή «γουρούνα με τα γουρουνάκια» και τον θησαυρό του Αλή Πασά…

Αυτά…

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση