HomeHL-TOPΑγία Πελαγία: Ακόμα ανασύρουν οχήματα από το βυθό – Τραγικές εικόνες και στην Λυγαριά

Αγία Πελαγία: Ακόμα ανασύρουν οχήματα από το βυθό – Τραγικές εικόνες και στην Λυγαριά

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες για τους κατοίκους στην Αγία Πελαγία που είδαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων ζωές να χάνονται και περιουσίες να καταστρέφονται.

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανές παρασύρθηκαν στην θάλασσα από τα ορμητικά νερά.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη φονική κακοκαιρία και ακόμα δύτες επιχειρούν να απομακρύνουν οχήματα, καρέκλες, τραπέζια, κάδους απορριμάτων κ.α.

Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από την επόμενη κιόλας μέρα της φονικής κακοκαιρίας και που αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα καθώς ο βυθός, ακόμα και σε βάθος 20 μέτρων, είναι γεμάτος με αντικείμενα.

Τραγική η εικόνα στην Αγία Πελαγία

Μεγάλες καταστροφές από την φονική κακοκαιρία του Οκτωβρίου είχε υποστεί και η Λυγαριά.

Η κεντρική παραλία αλλά και οι επιχειρήσεις έχουν τεράστιες ζημιές που ακόμα και τώρα, τόσες βδομάδες μετά, δεν έχουν επουλωθεί οι… πληγές.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretapost, η παραλία έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με καλάμια, μπάζα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής θεωρούν πως έχουν… ξεχαστεί από τους αρμόδιους φορείς καθώς όπως φαίνεται στο επίκεντρο βρίσκεται μόνο η Αγία Πελαγία και κανείς δεν έχει πάει να καθαρίσει την Λυγαριά.

lygaria4

Σε επιφυλακή κάτοικοι και φορείς ενόψει της κακοκαιρίας EVA

Υπό το φόβο πλημμυρικών φαινομένων κάτοικοι και φορείς είναι σε επιφυλακή. Προσπαθούν να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τις περιουσίες τους ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται προσωπικό και εξοπλισμός του Δήμου.

5

8

Διαφήμιση
Διαφήμιση