HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠέθανε ο ηθοποιός Ράιαν Ο’ Νιλ, πρωταγωνιστής του Love Story

Πέθανε ο ηθοποιός Ράιαν Ο’ Νιλ, πρωταγωνιστής του Love Story

Στα 82 χρόνια του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ράιαν Ο’ Νιλ, γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία «Love Story» του 1970 (για τον οποίο ήταν και υποψήφιος για Όσκαρ), πέθανε στα 82 του χρόνια. Σύμφωνα με τον γιο του, ο Ο’Νιλ πέθανε την Παρασκευή.

Ο Ράιαν Ο ΄Νιλ πρωταγωνίστησε επίσης στο «Paper Moon» του 1973 μαζί με την κόρη του, την ηθοποιό Τέιτουμ Ο’ Νιλ , και οι δυο τους είχαν μια θυελλώδη σχέση στα χρόνια που ακολούθησαν. Είναι επίσης πατέρας του Redmond, τον οποίο είχε αποκτήσει με την επί χρόνια σύντροφό του Φάρα Φόσετ.

Ο Ράιαν Ο’Νιλ (πλήρες όνομα: Τσαρλς Πάτρικ Ράιαν Ο’Νιλ) γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1941. Εκπαιδεύτηκε ως ερασιτέχνης πυγμάχος πριν ξεκινήσει την καριέρα του στην υποκριτική το 1960. Το 1964, πήρε τον ρόλο του Ρόντνεϊ Χάρινγκτον στη βραδινή σαπουνόπερα του ABC Πέυτον Πλέις.  Η σειρά έγινες αμέσως επιτυχία και απογείωσε την καριέρα του Ο’Νιλ. Στη συνέχεια, ο Ο’Νιλ έκανε επιτυχία σε ταινίες, με κυριότερη την Ιστορία αγάπης (Love Story, 1970), για την οποία έλαβε υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού, Μια τρελή τρελή καταδίωξη (1972) και Χάρτινο φεγγάρι (Paper Moon, 1973) του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Μπάρι Λίντον του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1975), Η γέφυρα του Άρνεμ (A Bridge Too Far) του Ρίτσαρντ Ατένμπορο (1977) και Ντράιβερ, ο ασύλληπτος οδηγός (The Driver) του Γουόλτερ Χιλ (1978). Από το 2005 έως το 2017, είχε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στη σειρά του Fox Bones ως Μαξ.

Το 2001, ο Ο’ Νιλ διαγνώστηκε με χρόνια μυελογενή λευχαιμία (CML). Αφού πάλεψε με την ασθένεια, ο Ράιαν Ο’Νιλ εμφανιζόταν συχνά στο πλευρό της Φόσετ που αντιμετώπιζε καρκίνο. Τον Απρίλιο του 2012, ο Ο ‘Νιλ δήλωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση