HomeΚΡΗΤΗΣυνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Αγώνας ενάντια στο Νέο Αντιλαϊκό Προϋπολογισμό

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου: Αγώνας ενάντια στο Νέο Αντιλαϊκό Προϋπολογισμό

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/12

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες:

ενάντια στο Νέο Αντιλαϊκό Προϋπολογισμό, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7μμ, ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμιά σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν και έρχεται να επιδεινώσει ο κρατικός προϋπολογισμός, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εμείς, που παλεύουμε για να αυξηθούν οι μισθοί μας και να υπογράψουμε Συλλογικές Συμβάσεις στους χώρους δουλειάς, που θα το εξασφαλίζουν μαζί με δικαιώματα τέτοια που να καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες. Εμείς που παλέψαμε μαζί για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη στο Ηράκλειο απέναντι στην αντιλαϊκή πρόταση της Δημοτικής αρχής να φορτώσει στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών νέα βάρη.

Εμείς που βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας και τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για να κρατήσουμε ζωντανό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια της  υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας για να περάσουν στα χέρια των επιχειρηματιών της υγείας. Διεκδικώντας δημόσια δωρεάν υγεία και νοσοκομεία για όλο το λαό, χωρίς πληρωμές, και με αναβάθμιση της ΠΦΥ.

Εμείς που καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, απέναντι στα αφεντικά που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν ούτε τις ανάγκες μας, ούτε τις ζωές μας. Εμείς που διεκδικούμε μέτρα προστασίας και ασφάλειας για να μην σακατευόμαστε στη δουλειά και να μπορούμε να επιστρέφουμε ασφαλείς στο σπίτι και τα παιδιά μας.

Εμείς που μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιστήμονες στεκόμαστε απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει οριστικό λουκέτου στους κόπους μια ζωής χιλιάδων τίμιων ανθρώπων για να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων ομίλων.

Όλοι εμείς δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η πολιτική προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για το λαό.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες

Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς επαγγελματίες

για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.

Βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Αυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Η μεγάλη απεργία των υγειονομικών – των νοσοκομειακών γιατρών και το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη. Οι επιτυχημένες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν από τους Οικοδόμους και μια σειρά άλλους κλάδους.

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των νερών

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7μμ, ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Οι φορείς που συμμετέχουν μέχρι στιγμής:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠΜΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΕΤΕΚ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση