HomeHL-GreeceΕπεισόδια Ρέντη: Δεύτερη χειρουργική επέμβαση για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Επεισόδια Ρέντη: Δεύτερη χειρουργική επέμβαση για τον αστυνομικό που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε στο μηρό από φωτοβολίδα σε άγρια επεισόδια, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το χτεσινό ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, περίπου στις 23:00 ξεκίνησε η διαδικασία την ανάνηψης αφού όταν έφθασε στο νοσοκομείο ο αστυνομικός δεν είχε τις αισθήσεις του, 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή, όμως μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και να τον σταθεροποιήσουν αιμοστατικά και στη συνέχεια μπήκε στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε μία πολύωρη επέμβαση για να αφαιρεθεί από το πόδι του μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, 2 εκατοστών πάχους και 2 εκατοστών πλάτους.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αστυνομικού στο νοσοκομείο βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιστράτηγος Μαυρόπουλος και πλήθος συναδέλφων του. Παράλληλα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Αθλητισμού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα και την Αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο πλευρό του τραυματία αστυνομικού καθώς η Ναντια Γιαννακοπουλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Το χρονικό

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, Πέμπτη ήταν ένας αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

«Πάνω από 400 προσαγωγές»

Σε ανακοίνωση σχετικά με τους 424 προσαχθέντες από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» μετά από επεισόδια, αλλά και για τα μέχρι τώρα ευρήματά των σχετικών ερευνών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης».

ertnews.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση