HomeHL-TOPΔυναμική παρουσία Ηρακλειωτών στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Δυναμική παρουσία Ηρακλειωτών στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Δείτε εικόνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικό «παρών» δίνουν οι Ηρακλειώτες στην πορεία που ξεκίνησε για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

poreia-grhgoropoylos3 poreia-grhgoropoylos2 poreia-grhgoropoylos

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο μαθητής έπεφτε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια και πορείες για τη μνήμη του Αλέξη.

Στην Αθήνα ήδη η Πανεπιστημίου και η Σταδίου έκλεισαν, ενώ εκατοντάδες άτομα πραγματοποιούν πορεία μετά από τα καλέσματα συλλογικοτήτων, σωματείων και φορέων.

Λίγο νωρίτερα, κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής επεισόδια.

Δείτε φωτογραφίες:

grhgoropoulos__2_ grhgoropoulos__4_ poreia-grigoropoulos poreia-grigoropoulos__2_ poreia-grigoropoulos-arthrou

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα αυξημένα ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 47 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στην πλατεία Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, προκλήθηκαν ζημιές στον σταθμό στην Ομόνοια από ομάδα αναρχικών.

Την ίδια ώρα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι» είναι προσωρινά κλειστοί και οι συρμοί διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» – Συνθήματα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί στο Ηράκλειο έχουν κάνει την εμφάνισή τους συνθήματα για την φριχτή δολοφονία του 15χρονου.

«Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη», γράφουν στον τοίχο του Καπετανάκειου σχολείου ενώ σε άλλο σημείο αναγράφεται το σύνθημα «Α. Γρηγορόπουλος, πάντα παρών. Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

grhgoropoylos1 grhgoropoylos

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη

Η μοιραία συνάντηση δράστη και θύματος έγινε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Όλα ξεκίνησαν όταν η παρέα του 15χρονου μαθητή ήρθε σε φραστική αντιπαράθεση με τους δύο ειδικούς φρουρούς που περιπολούσαν στο σημείο.

grhgoropoulos

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, διατάχθηκαν να αποσυρθούν από τον τόπο του επεισοδίου. Προς στιγμήν υπάκουσαν στις εντολές των προϊσταμένων τους, αλλά λίγο μετά επανήλθαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου ήταν η παρέα των νεαρών.

Η σφαίρα που βγήκε από το όπλο του ειδικού φρουρού ήταν αρκετή, για να κόψει το νήμα της ζωής του Αλέξη.

«Ρε ‘σεις, με χτυπήσανε». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις του 15χρονου μαθητή, ενώ όσοι ήταν κοντά του φώναζαν «Ασθενοφόρο».

Όσο ο Αλέξης ήταν πεσμένος στο έδαφος, άρχισε να μαζεύεται πλήθος. Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το παιδί είναι νεκρό, μέχρι τη στιγμή που κάποιος σήκωσε τη μπλούζα του και είδε την τρύπα στο σημείο της καρδιάς.

Ο Αλέξης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ήταν ακαριαίος, καθώς η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση