HomeΚΟΣΜΟΣΣυναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Μπαράζ επιθέσεων σε αμερικανικό πολεμικό και εμπορικά πλοία

Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Μπαράζ επιθέσεων σε αμερικανικό πολεμικό και εμπορικά πλοία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σηματοδοτώντας ενδεχομένως μια σημαντική κλιμάκωση σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις εναντίον του USS Carney και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παρέχουμε πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο. Ο βρετανικός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι υπήρξαν υποψίες για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πιστεύει ότι προήλθαν τα πυρά. Ωστόσο, οι Χούτι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και εκτοξεύουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ που διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα πλοίο που χτυπήθηκε από πυρά πυραύλων στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή ανήκει σε βρετανική εταιρεία, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον Danny Ungar, γιο του ισραηλινού μεγαλοεφοπλιστή Rami Ungar. Ένα άλλο πλοίο που ανήκει στον Rami Ungar κατασχέθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση σε πλοία που ανήκουν σε ισραηλινούς επιχειρηματίες από την αρχή της σύγκρουσης: Rami Ungar, Idan Ofer, Eyal Ofer και τώρα Danny Ungar.

ethnos.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση