HomeHL-9Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης

Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των 79 ατόμων στις Τρεις Εκκλησιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο… καραβάνι με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των 75 ατόμων στις Τρεις Εκκλησιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creapost νωρίς σήμερα το πρωί μια ομάδα εντοπίστηκε σε περιοχή του Τυμπακιου.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές που έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως πρόκειται για 37 άτομα, όλοι άντρες, που είχαν φτάσει με σκάφος στην ακτή στη θέση «Αφραθιά».

Αφού ελέγχθηκαν από υγειονομικό προσωπικό και κρίθηκε πως η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή μεταφέρθηκαν σε κλειστό περιφραγμένο χώρο του δήμου Φαιστού. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης «οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, τους προσφέραμε πρώτες βοήθειες και φαγητό. Θα τους φιλοξενήσουμε μέχρι το απόγευμα που θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο για να αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για να προωθηθούν σε δομή στη Μαλακάσα».

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί εντοπίστηκε νέο «καραβάνι» με μετανάστες στις Τρεις Εκκλησιές. Πρόκειται για 75 άτομα οι οποίοι δήλωσαν πως προέρχονται από την Αίγυπτο, Σουδάν και Πακιστάν. Φιλοξενούνται στην αίθουσα των λιμενεργατών στο Ηράκλειο και το βράδυ θα αναχωρήσουν και αυτοί με το πλοίο της γραμμής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση