HomeHL-TOPΜετανάστες στις Τρεις Εκκλησίες: Βρέθηκαν οι διακινητές – Δύο συλλήψεις

Μετανάστες στις Τρεις Εκκλησίες: Βρέθηκαν οι διακινητές – Δύο συλλήψεις

2,500 έως 4000 δολάρια κατέβαλαν καθένας από αυτούς στους διακινητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο ατόμων ως τους διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες το πρωί σε δύσβατη περιοχή στις Τρεις Εκκλησιές, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creapost πρόκειται για δύο νεαρά άτομα ηλικίας  17 και 19 ετών οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων για την ύπαρξη 79 ατόμων, που οι 70 κατάγονται από την Αίγυπτο, οι 4 από το Σουδάν και οι 5 από το Πακιστάν, στη περιοχή «Όρνιος» δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του λιμενικού και της αστυνομίας όπου τους εντόπισαν και αφού κρίθηκε πως η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή αποφασίστηκε η μεταφορά τους για φιλοξενία στην αίθουσα λιμενεργατών στο Ηράκλειο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η λέμβος είχε αποπλεύσει το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης, με προορισμό την Ιταλία, ενώ είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους, ποσά από 2.500 έως 4.500 δολάρια. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν, εντοπίστηκε προσαραγμένη σε δύσβατο βραχώδες σημείο ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση