HomeHL-WorldΒασιλιάς Κάρολος: Η ιστορία της γραβάτας του με την ελληνική σημαία που έδεσε «κόμπο» τον Σούνακ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορία της γραβάτας του με την ελληνική σημαία που έδεσε «κόμπο» τον Σούνακ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών ημερών, ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας επιλέγει να φορέσει την χαρακτηριστική γαλάζια γραβάτα, το χρώμα της οποίας δίνουν οι ελληνικές σημαίες.

Την συγκεκριμένη γραβάτα ο Κάρλος την φόρεσε κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Νότιας Κορέας στο Λονδίνο, αλλά την φόρεσε και σήμερα στο Ντουμπάι στην Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα COP28.

Πρόκειται για μια εμπριμέ γραβάτα το σχέδιο της οποίας αποτελείται από μικρές γαλανόλευκες ελληνικές σημαίες. Το βασικό της χρώμα είναι το γαλάζιο. Ο Κάρολος ποτέ δεν έκρυψε τα φιλελληνικά του αισθήματα. Άλλωστε είναι μισός Έλληνας, αφού ο πατέρας του Φίλιππος ήταν Έλληνας.

Ωστόσο το γεγονός ότι σήμερα φόρεσε την γραβάτα με την ελληνική σημαία, δεν είναι τυχαίο. Με την  γνωστή πλέον γαλανόλευκη γραβάτα φαίνεται ότι έστειλε μήνυμα στον Σούνακ μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη στον Λονδίνο.

Η γραβάτα με την ελληνική σημαία που έχει βάλει κατ’ επανάληψη ο Κάρολος πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από γνωστό Οίκο γραβατών, ο οποίος διατηρεί πολυτελή μπουτίκ στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος φορά ελληνική γραβάτα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι από τις αγαπημένες του, αλλά και από τις πιο χρήσιμες, όταν θέλει να στείλει φιλελληνικό μήνυμα.

Τον προηγούμενο μήνα, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, επισκέφθηκαν την Κένυα.

Τότε, ο Κάρολος επέλεξε να φορέσει ένα ριγέ μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα με «άρωμα» Ελλάδας Συγκεκριμένα, επέλεξε μια γραβάτα με γαλάζιο και λευκό μοτίβο, επίσης από γνωστό brand του Κολωνακίου.

enikos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση